Rabarbersalat med rugbrødschips

Her kommer opskriften på den skønneste sommersalat med rabarber og rugbrødschips!
Salaten er dejlig syrlig, da rabarberne er råsyltede. Salaten passer derfor perfekt som grillmad.

Opskriften er udviklet i samarbejde med @matildesmad, som en hyldest til rabarbersæsonen.

Ingredienser

Råsyltede rabarber

  • 5 stængler rabarber, skåret i skrå tern
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl æblecidereddike
  • 150 g sukker
  • 1/2 vaniljestang


Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk lage fra de råsyltede rabarber
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og peber


Salat

  • 1 bundt grønne asparges
  • 125 g blandet salat
  • råsyltede rabarber
  • 2 skiver rugbrød, skåret i tynde skiver (brug evt. mandolinjern)
  • Olivenolie
  • flagesalt og peber

Fremgangsmåde

Råsyltede rabarber


  1. Kom rabarber i et skoldet glas.
  2. Bland vaniljekorn med en smule sukker. Kog vand, æblecidereddike, sukker, vaniljesukker og den tomme vaniljestang op i en gryde, til sukkerkornene er smeltet og hæld den varme lage over rabarberne.
  3. Sæt låg på og lad det trække i mindst 8-10 timer i køleskabet.



Rugbrødschips 


  1. Pensl rugbrød med olivenolie og drys med flagesalt.
  2. Bag i ovnen ved 150 grader varmluft til det er sprødt, i ca. 15 min.


Dressing


  1. Rør alle ingredienser sammen til dressingen og smag til.


Salat

  1. Bræk det nederste trævlede stykke af de grønne asparges. Skær i mindre stykker på skrå.
  2. Varm en pande op og steg aspargesstykkerne helt kort med 1/2 dl. vand og lidt flagesalt i ca. 2-3 min. De skal stadig være sprøde.
  3. Vend blandet salat med dressingen og anret salaten med de grønne asparges, råsyltede rabarber og knuste sprøde rugbrødschips.

    Velbekomme!

Skriv et svar