
Rabarbertærte med pistacie
Denne skønne rabarbertærte er fyldt med pistaciecreme, der er med til at søde de friske rabarber. Tærten er toppet med hakkede pistacienødder og penslet med en fin sukkerlage.
Rabarbertærten er lavet i samarbejde med @matildesmad på Instagram, som en hyldest til rabarbersæsonen.
- Tid i alt: ca. 1 time
- 1 stor tærte
- Specielle redskaber: stor tærteform, minihakker eller foodprocessor
Ingredienser
Mørdej:
- 250 g mel
- 125 g smør
- 100 g flormelis
- 1 æg
- 1 spsk vand
- 1 knivspids salt
Rabarber:
- 5 tynde rabarberstilke
- 50 g sukker
Pistaciecreme:
- 50 g mandler
- 50 g pistacienødder
- 60 g flormelis
- 1 æg
- 25 g smeltet smør
- 1 knivspids salt
Til dekoration
- Hakkede pistacienødder
Fremgangsmåde
Mørdej
- Bland hvedemel, flormelis og salt i en skål.
- Tilsæt smørtern og smuldr det hele sammen, til det får konsistens som brødkrummer.
- Rør æg sammen i en seperat skål og tilsæt lidt ad gangen, til dejen samler sig.
- Form en kugle, dæk med husholdningsfilm og stil på køl.
Rabarber
- Skyl rabarberstænglerne og skær enderne af.
- Skær hver stilk i halve på langs og derefter i stykker på ca. 3 cm.
- Bring 1/2 dl vand i kog med sukker og pochér rabarberne i 3 minutter.
- Fjern rabarberne med en hulske og lad dem dryppe af.
- Kog siruppen lidt ind.
Pistaciecreme
- Blend pistacienødder og mandler, til de er pulveriseret.
- Bland derefter alle ingredienserne til pistaciecremen sammen i en skål, til den har en konsistens som en paste.
Tærte
- Rul mørdejen ud og læg den i en smurt form.
- Hæld pistaciecremen på bunden af dejen og glat den ud, inden du lægger rabarberstykkerne på i det mønster, du har lyst til.
- Bag tærten i 25-30 minutter ved 180°C.
Tag tærten ud af ovnen, pensl med rabarbersirup og lad den køle af. Drys med hakkede pistacienødder.
Så er der serveret!