Tærte med broccoli, bacon og tomat
- Tid i alt: 35 minutter
- 1 tærte
- Specielle redskaber: tærteform eller et ovnfast fad.
Ingredienser
- 1 pakke tærtedej (rund, færdigdej)
- 1/4 broccoli
- 1 rødløg
- 1/2-1 pakke bacon i tern (alt efter, hvor meget du kan lide)
- 4 æg
- 3 spsk. creme fraiche
- 1 dl. mælk
- Salt og peber
- 5-6 cherrytomater
- Lidt friskrevet parmesan
- Evt. lidt persille til topping
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og find en bagerist frem.
- Læg tærtedejen i formen/fadet og prik bunden med en gaffel.
- Pil og hak løg i tern.
- Skyl og skær broccoli i små buketter.
- Varm en pande op og tørsteg bacon, til det næsten er sprødt. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle.
- Steg broccoli på den samme pande i ca. 3 min., til det har taget lidt farve. Stil til side.
- Pisk æg, creme fraiche, mælk, salt og peber sammen i en skål.
- Kom broccoli, bacon og løg i tærteformen. Hæld æggemassen udover og drys med revet mozzarella og evt. parmesan.
- Skyl og skær cherrytomater i halve. Læg dem i tærten med skærefladen opad.
- Bag tærten i ovnen i ca. 20 min., til den er gylden.
- Velbekomme!