Tærte med broccoli, bacon og tomat

Ingredienser

  • 1 pakke tærtedej (rund, færdigdej)
  • 1/4 broccoli
  • 1 rødløg
  • 1/2-1 pakke bacon i tern (alt efter, hvor meget du kan lide)
  • 4 æg
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 1 dl. mælk
  • Salt og peber
  • 5-6 cherrytomater
  • Lidt friskrevet parmesan
  • Evt. lidt persille til topping 

 

 
 
 
 
 
 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og find en bagerist frem.
  2. Læg tærtedejen i formen/fadet og prik bunden med en gaffel. 
  3. Pil og hak løg i tern. 
  4.  Skyl og skær broccoli i små buketter. 
  5.  Varm en pande op og tørsteg bacon, til det næsten er sprødt. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle.
  6. Steg broccoli på den samme pande i ca. 3 min., til det har taget lidt farve. Stil til side.
  7. Pisk æg, creme fraiche, mælk, salt og peber sammen i en skål. 
  8. Kom broccoli, bacon og løg i tærteformen. Hæld æggemassen udover og drys med revet mozzarella og evt. parmesan. 
  9. Skyl og skær cherrytomater i halve. Læg dem i tærten med skærefladen opad. 
  10. Bag tærten i ovnen i ca. 20 min., til den er gylden.
  11. Velbekomme!

Skriv et svar