
Rabarberhorn med rabarberkompot og remonce
Jeg elsker disse rabarberhorn! Jeg har skiftet den klassiske kærnemælksdej ud med en rigtig smørdej. Jeg plejer at bruge denne smørdej i mine kanelsnurrer – så jeg lover, at hornene er svampede og bløde!
- Tid i alt: 20 minutter (+ natten over) 3 timer
- 16 stk. (store horn)
- Specielle redskaber: røremaskine (kan æltes i hænderne)
Ingredienser
Dej:
- 25 g. gær
- 3 dl. sødmælk (+ lidt til pensling)
- 100 g. sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 600 g. mel (+ lidt til udruldning)
- 100 g. blødt smør
Remonce:
- 100 g. marcipan
- 100 g. blødt smør
- 100 g. sukker
Rabarberkompot:
- 1 portion (se min opskrift nedenfor)
Pynt:
- 2-3 spsk. flormelis
- Lidt kogende vand
- Frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
Dej:
- Lunk mælk i en lille gryde.
- Kom gær og mælk i din røreskål og rør gæren ud i mælken.
- Tilføj sukker, salt, kardemomme og æg. Rør godt rundt.
- Tilføj mel og ælt dejen godt, til dejen slipper kanterne.
- Tilsæt smør og ælt, til det er blandet godt ind i dejen. Dejen vil være fugtig på dette tidspunkt, men ikke klistrende.
- Lad dejen hæve i 1 time under et rent viskestykke.
Remonce:
- Riv marcipan på den grove side af et rivejern.
- Tilføj sukker og blødt smør. Rør godt rundt.
Samling af hornene:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og find bageplader frem med bagepapir.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord.
- Skær dejen over i fire dejklumper, så er de nemmere at arbejde med. Pas på ikke at ælte eller arbejde for meget med dejen på dette tidspunkt, da den så vil trække sig sammen og være svær at rulle ud.
- Rul hver dejklump flad og skær fire trekanter, som du fylder med remonce og rabarberkompot.
- Læg en lille teskefuld remonce og en lille teskefuld rabarberkompot. Rul hornet sammen. Du kan forme hornet som du vil – nogle gange ligner mine horn små pakker, andre gange ligner det horn (se billedet ved overskriften sammenlignet med billedet nedenfor) 😀
- Lad hornene efterhæve i ca. 30 min.
- Pensl hornene med mælk og bag dem i ovnen i ca. 10-12 min., til de er gyldne og gennembagte.
- Lav en glasur af flormelis og vand. Pynt dine horn med striber af glasur og lidt frysetørrede hindbær.
- Velbekomme!
