
Pærekage med kanelsukker
Jeg fik denne skønne (og nemme!!) kage serveret hos min svigermor. For hende er det barndom i en kage – måske det også er det for nogle af jer?
Kagen smager skønt med is, creme fraiche eller flødeskum til.
- Tid i alt: ca. 45 min.
- 1 kage
- Specielle redskaber: springfrom Ø24 cm.
Ingredienser
Pærekage:
- 200 g. smør
- 2 æg
- 200 g. sukker
- 200 g. hvedemel
- 2 store pærer
- 2 spsk. kanelsukker
Fremgangsmåde
Pærekage:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og find en bagerist frem.
- Smelt smør.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Tilføj mel og pisk.
- Kom smeltet smør i og pisk igen.
- Fordel dejen i en smurt springform på Ø24 cm.
- Vask pærer og skær dem i skiver/både.
- Fordel pærer på kagen og tryk dem let ned i dejen.
- Drys med kanelsukker.
- Bag kagen i 20-25 min. Hold øje undervejs og dæk evt. kagen med sølvpapir, hvis kagen bliver for mørk.
- Lad kagen køle lidt af inden servering.
- Velbekomme!