Pærekage med kanelsukker

Jeg fik denne skønne (og nemme!!) kage serveret hos min svigermor. For hende er det barndom i en kage – måske det også er det for nogle af jer? 
Kagen smager skønt med is, creme fraiche eller flødeskum til.

Ingredienser

Pærekage:

  • 200 g. smør
  • 2 æg
  • 200 g. sukker
  • 200 g. hvedemel
  • 2 store pærer
  • 2 spsk. kanelsukker

Fremgangsmåde

Pærekage:

  1.  Tænd ovnen på 200 grader varmluft og find en bagerist frem.
  2. Smelt smør.
  3. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  4. Tilføj mel og pisk.
  5. Kom smeltet smør i og pisk igen.
  6. Fordel dejen i en smurt springform på Ø24 cm.
  7. Vask pærer og skær dem i skiver/både.
  8. Fordel pærer på kagen og tryk dem let ned i dejen.
  9. Drys med kanelsukker.
  10. Bag kagen i 20-25 min. Hold øje undervejs og dæk evt. kagen med sølvpapir, hvis kagen bliver for mørk.
  11. Lad kagen køle lidt af inden servering.
  12. Velbekomme!

Skriv et svar