
Chiagrød med bagte rabarber
Chiagrød er den perfekte morgenmad på farten, hvis du spørger mig.
Du får gode omega 3-fedtsyrer fra chiafrøene, og så kan du toppe grøden med lige det, du vil.
Jeg mealprepper ofte denne morgenmad til et par dage, og så topper jeg den gerne med fx bagte rabarber, når de er i sæson.
- Tid i alt: ca. 45 min.
- 4 portioner
Ingredienser
Bagte rabarber
- 1 bundt rabarber
- 1 dl. sukker
- 1/4 dl. vand
Chiagrød
- 3 spsk. chiafrø
- 2 dl. mælk
- 3-4 spsk. skyr (efter eget valg)
Fremgangsmåde
Bagte rabarber
Tænd ovnen på 175 grader.
Rens rabarber og skær i små stykker. Kom i et ovnfast fad.
Kom sukker og vand over rabarberne og rør rundt.
- Bag rabarberne i ovnen i ca. 20-25 min. Rør rundt undervejs og mos dem gerne lidt med en grydeske.
Chiagrød
- Bland chiafrø med mælk og lad det stå på køl i ca. 30 min. eller natten over. Rør rundt et par gange de første 5 min. af køletiden, så chiafrøene fordeler sig.
- Rør chiagrøden op med skyr inden servering og kom i glas.
- Top chiagrød med bagte rabarber og evt. lidt müsli.
Velbekomme!