Smashed fladbrød med oksekød, løg, tomater og tzatziki

Ingredienser

Tzatziki:

  • 1 agurk 
  • Lidt salt
  • 250 g. creme fraiche eller græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • Citronsaft
  • Salt og peber
Grøntsager:
  • 8-10 cherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • Evt. lidt persille til pynt

Smashed fladbrød:

  • 2 stk. fladbrød
  • 250 g. hakket oksekød
  • Oregano, salt og peber
  • Madolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd op i grillen, hvis I har lyst til at tilberede fladbrødene på denne. 

 

Tzatziki:

  1. Skyl og riv agurk på den grove side af et rivejern.
  2. Kom revet agurk i en si og drys lidt salt over, så væden trækker ud af agurken.
  3. Klem agurkerne fri for vand efter ca. 5 minutter.
  4. Vend creme fraiche/græsk yoghurt sammen med revet agurk.
  5. Pil og pres hvidløg i tzatzikien.
  6. Smag tzatzikien til med citronsaft, salt og peber. 

 

Grøntsager:

  1. Skyl og halvér cherrytomater.
  2. Pil og skær rødløg i halvmåner.
  3. Skyl og pluk persille.

 

Smashed fladbrød:

  1. Halvér fladbrødene og fordel lidt oksekød på.
  2. Krydr oksekødet med oregano, salt og peber.
  3. Varm en pande op med olie og steg fladbrødene med oksekødet nedad, til oksekødet næsten er gennemstegt.
  4. Vend fladbrødet og steg i ca. 30 sekunder på brødsiden.

 

Servering:

Servér smashed fladbrød med okse toppet med tomater, løg, tzatziki og persille.

Velbekomme! 

Skriv et svar