
Smashed fladbrød med oksekød, løg, tomater og tzatziki
- Tid i alt: 30 minutter
- 2 personer
Ingredienser
Tzatziki:
- 1 agurk
- Lidt salt
- 250 g. creme fraiche eller græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- Citronsaft
- Salt og peber
Grøntsager:
- 8-10 cherrytomater
- 1 lille rødløg
- Evt. lidt persille til pynt
Smashed fladbrød:
- 2 stk. fladbrød
- 250 g. hakket oksekød
- Oregano, salt og peber
- Madolie
Fremgangsmåde
- Tænd op i grillen, hvis I har lyst til at tilberede fladbrødene på denne.
Tzatziki:
- Skyl og riv agurk på den grove side af et rivejern.
- Kom revet agurk i en si og drys lidt salt over, så væden trækker ud af agurken.
- Klem agurkerne fri for vand efter ca. 5 minutter.
- Vend creme fraiche/græsk yoghurt sammen med revet agurk.
- Pil og pres hvidløg i tzatzikien.
- Smag tzatzikien til med citronsaft, salt og peber.
Grøntsager:
- Skyl og halvér cherrytomater.
- Pil og skær rødløg i halvmåner.
- Skyl og pluk persille.
Smashed fladbrød:
- Halvér fladbrødene og fordel lidt oksekød på.
- Krydr oksekødet med oregano, salt og peber.
- Varm en pande op med olie og steg fladbrødene med oksekødet nedad, til oksekødet næsten er gennemstegt.
- Vend fladbrødet og steg i ca. 30 sekunder på brødsiden.
Servering:
Servér smashed fladbrød med okse toppet med tomater, løg, tzatziki og persille.
Velbekomme!