
Gyros med nakkekoteletter, tzatziki og grønt
- Tid i alt: 45 minutter
- 2 personer
Ingredienser
- 200 g. kartofler
- Madolie og krydderier
Tzatziki:
- 1 agurk
- 250 g. creme fraiche eller græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- Citronsaft
- Salt og peber
Fyld:
- 4 madbrød fra Ali’s bageri
- 3-4 nakkekoteletter
- Tørret oregano
- Salt og peber
- 2 tomater
- 1/2 agurk
- Syltede rødløg (se min opskrift)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og klargør en bageplade med bagepapir. Skrub eller skræl kartofler, skær dem i tynde både og kom dem på bagepladen med olie, de krydderier, du ønsker, salt og peber. Bag kartoffelbådene i ovnen i ca. 35 min., til de er gyldne. Vend dem en gang eller to undervejs.
Skyl og riv agurk. Kom revet agurk i en si og drys med lidt salt, så væsken trækker ud af agurken. Pres det sidste væde ud med hænderne. Kom drænet agurk i en skål med creme fraiche, citronsaft, salt og peber. Pil og pres hvidløg. Tilføj hvidløg til tzatzikien og smag den til med mere salt og peber. Stil på køl til servering.
Krydr nakkekoteletterne med olie, oregano, salt og peber. Varm en pande op med olie og steg nakkekoteletterne i ca. 3-4 min. på hver side, til de er gennemstegte. Lad dem hvile i ca. 5 minutter, når de færdige, inden de skæres i tynde skiver.
Skyl agurk og tomat og skær i skiver.
Varm madbrød i ovnen i ca. 2 min., til de er lune. Hold dem evt. lune i et rent viskestykke, til de skal foldes.
Saml gyros med tzatziki i bunden, tomat, agurk, skiver af nakkekotelet, kartofler og syltede rødløg.
Velbekomme!