
Banankage med chokolade og peanuts
- Tid i alt: 1 time
- Personer: 10 stykker
- Specielle redskaber: Elpisker, rugbrødsform
Ingredienser
- 2-3 modne bananer (alt efter, hvor svampet du ønsker kagen)
- 1 god banan til pynt
- 2 æg
- 125 g. smør
- 50 g. sukker
- 50 g. brun farin
- 50 g. sirup
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 250 g. mel
- 100 g. peanuts
- 100 g. chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Pisk smør luftigt med sukker, brun farin og vaniljesukker.
- Tilsæt æg og pisk ved lav hastighed (så ikke dejen skiller).
- Mos bananerne på et skærebræt med en gaffel, til massen er ensartet.
- Tilsæt de mosede bananer, peanuts og grofthakket chokolade til massen – vend massen med en dejskraber.
- Tilsæt mel, bagepulver, kanel og sirup til massen.
- Vend det hele sammen og kom det i en rugbrødsform, der er beklædt med bagepapir.
- Bag banankagen i 45-50 minutter i ovnen. Hold øje med kagen: bagetiden kan variere fra ovn til ovn, og den kan komme an på, hvor mange bananer der er brugt.
- Lad kagen køle af!
- Spis med venner, familie, kolleger eller andre, du holder af!
- Velbekomme!
Tip
Alle slags nødder kan bruges (eller undlades)!
Kagen er nem at have med på farten, hvis du skylder kage på job eller i skolen, når den bages i en brødform!