Bananbrød

Banankage med chokolade og peanuts

Ingredienser

  • 2-3 modne bananer (alt efter, hvor svampet du ønsker kagen)
  • 1 god banan til pynt
  • 2 æg
  • 125 g. smør
  • 50 g. sukker
  • 50 g. brun farin 
  • 50 g. sirup
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 250 g. mel
  • 100 g. peanuts
  • 100 g. chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 
  2. Pisk smør luftigt med sukker, brun farin og vaniljesukker. 
  3. Tilsæt æg og pisk ved lav hastighed (så ikke dejen skiller).
  4. Mos bananerne på et skærebræt med en gaffel, til massen er ensartet. 
  5. Tilsæt de mosede bananer, peanuts og grofthakket chokolade til massen – vend massen med en dejskraber.
  6. Tilsæt mel, bagepulver, kanel og sirup til massen. 
  7. Vend det hele sammen og kom det i en rugbrødsform, der er beklædt med bagepapir. 
  8. Bag banankagen i 45-50 minutter i ovnen. Hold øje med kagen: bagetiden kan variere fra ovn til ovn, og den kan komme an på, hvor mange bananer der er brugt.
  9. Lad kagen køle af!
  10. Spis med venner, familie, kolleger eller andre, du holder af!
  11. Velbekomme!

Tip

  • Alle slags nødder kan bruges (eller undlades)!
    Kagen er nem at have med på farten, hvis du skylder kage på job eller i skolen, når den bages i en brødform! 

Prøv også:

Skriv et svar