
Spyd med kylling og grøntsager, nye kartofler, grønne asparges og bearnaise-dip
Denne lækre opskrift har jeg udviklet til online-aviserne marielystavisen.dk, moenabc.dk og sydfalsterabc.dk! Opskriften kan også findes på alle tre aviser.
- Tid i alt: 45 minutter
- 4 personer
Ingredienser
Spyd med kylling og grøntsager:
- 12 bambusspyd (3 stk. pr. person)
- 4 stk. kyllingebrystfileter
- 1 gul peberfrugt
- 1 rødløg
- 1 squash
- 1 bakke cherrytomater
- Tørret oregano (eller andre krydderier, du har lyst til)
- Olivenolie
- Salt og peber
Nye kartofler:
- 1 kg. nye kartofler
- salt
- 1 potte persille til kogning og til pynt
Bearnaisedip:
- 5 store spsk. mayonnaise (gerne en god én på glas)
- 1 lille rødløg
- 4 spsk. hvidvinseddike
- ½ potte estragon
- ½ citron (saft)
- Salt og peber
Tip!
Læg spyddene i blød i en beholder med koldt vand i mindst 30 minutter, før de skal på grillen, så de ikke brænder på.
Fremgangsmåde
- Tænd op i grillen, hvis I har lyst til at tilberede spyddene på denne. Alternativt kan I tænde ovnen på grillfunktion, hvor I griller spyddene på en rist med en bageplade med sølvpapir under for at lette rengøringen.
- Læg spyddene i blød. Se tip!
Spyd med kylling og grøntsager:
- Skær kylling i grove tern og kom i en skål.
- Skyl og skær peberfrugt i grove tern. Kassér kernehuset.
- Skyl og skær squash i grove tern.
- Pil og skær rødløg i grove tern.
- Skyl cherrytomater.
- Skyl asparges og knæk enderne af. Skær nogle af de grønne asparges over på midten til spyddene – stil resten til side og gem som tilbehør.
- Kom peberfrugt, squash, rødløg, cherrytomater og asparges i skålen med kyllingen.
- Tilføj olivenolie, salt, peber og oregano. Lad kyllingen og grøntsagerne marinere i ca. 10 minutter.
- Kom kylling og grøntsager på spyddene og grill dem i ca. 5-7 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og grøntsagerne har fået farve.
Nye kartofler:
- Skrub kartoflerne grundigt i vand med lidt groft salt. Brug evt. en lille urtekniv til at skære eventuelle knopper fra kartoflerne.
- Kog nye kartofler i en gryde med vand, halvdelen af persillen og salt i 7 minutter.
- Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i vandet i ca. 5-7 minutter, til de er møre. Brug evt. spidsen af urtekniven til at stikke i kartoflen – ryger kartoflen af kniven med det samme, er kartoflerne møre.
- Skyl resten af persillen og finthak den.
- Kom kartoflerne i en serveringsskål og top med finthakket persille.
Bearnaisedip:
- Pil og finthak rødløg.
- Skyl estragon og pil bladene af kvistene. Gem kvistene. Finthak estragon og stil det til side.
- Kom finthakket rødløg, hvidvinseddike og estragonkviste i en lille gryde og kog lagen op, til løgene er bløde. Tag estragonkvistene op og lad lagen køle af.
- Bland lagen med mayonnaise og finthakket estragon.
- Smag dippen til med citronsaft, salt og peber.
Grillede asparges:
- Pensel resten af de grønne asparges med lidt olie.
- Grill de grønne asparges i 2-3 minutter, til de har fået farve.
- Kom de grønne asparges på et serveringsfad.
- Krydr med salt og peber.
Servering:
Servér nye kartofler toppet med persille, kylling- og grøntsagsspyd, grønne asparges og hjemmelavet bearnaisedip. Velbekomme!