Spyd med kylling og grøntsager, nye kartofler, grønne asparges og bearnaise-dip

Denne lækre opskrift har jeg udviklet til online-aviserne marielystavisen.dk, moenabc.dk og sydfalsterabc.dk! Opskriften kan også findes på alle tre aviser.

Ingredienser

Spyd med kylling og grøntsager:

  • 12 bambusspyd (3 stk. pr. person) 
  • 4 stk. kyllingebrystfileter
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 1 squash 
  • 1 bakke cherrytomater 
  • Tørret oregano (eller andre krydderier, du har lyst til) 
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Nye kartofler:

  • 1 kg. nye kartofler 
  • salt 
  • 1 potte persille til kogning og til pynt 

Bearnaisedip:

  • 5 store spsk. mayonnaise (gerne en god én på glas)
  • 1 lille rødløg 
  • 4 spsk. hvidvinseddike 
  • ½ potte estragon
  • ½ citron (saft)
  • Salt og peber
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tip!
Læg spyddene i blød i en beholder med koldt vand i mindst 30 minutter, før de skal på grillen, så de ikke brænder på.

Fremgangsmåde

  1. Tænd op i grillen, hvis I har lyst til at tilberede spyddene på denne. Alternativt kan I tænde ovnen på grillfunktion, hvor I griller spyddene på en rist med en bageplade med sølvpapir under for at lette rengøringen. 
  2. Læg spyddene i blød. Se tip!

Spyd med kylling og grøntsager:

  1. Skær kylling i grove tern og kom i en skål. 
  2. Skyl og skær peberfrugt i grove tern. Kassér kernehuset.
  3. Skyl og skær squash i grove tern. 
  4. Pil og skær rødløg i grove tern. 
  5. Skyl cherrytomater. 
  6. Skyl asparges og knæk enderne af. Skær nogle af de grønne asparges over på midten til spyddene – stil resten til side og gem som tilbehør.  
  7. Kom peberfrugt, squash, rødløg, cherrytomater og asparges i skålen med kyllingen. 
  8. Tilføj olivenolie, salt, peber og oregano. Lad kyllingen og grøntsagerne marinere i ca. 10 minutter.
  9. Kom kylling og grøntsager på spyddene og grill dem i ca. 5-7 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og grøntsagerne har fået farve. 

Nye kartofler:

  1. Skrub kartoflerne grundigt i vand med lidt groft salt. Brug evt. en lille urtekniv til at skære eventuelle knopper fra kartoflerne. 
  2. Kog nye kartofler i en gryde med vand, halvdelen af persillen og salt i 7 minutter.
  3. Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i vandet i ca. 5-7 minutter, til de er møre. Brug evt. spidsen af urtekniven til at stikke i kartoflen – ryger kartoflen af kniven med det samme, er kartoflerne møre. 
  4. Skyl resten af persillen og finthak den. 
  5. Kom kartoflerne i en serveringsskål og top med finthakket persille. 

Bearnaisedip:

  1. Pil og finthak rødløg.
  2. Skyl estragon og pil bladene af kvistene. Gem kvistene. Finthak estragon og stil det til side. 
  3. Kom finthakket rødløg, hvidvinseddike og estragonkviste i en lille gryde og kog lagen op, til løgene er bløde. Tag estragonkvistene op og lad lagen køle af.
  4. Bland lagen med mayonnaise og finthakket estragon. 
  5. Smag dippen til med citronsaft, salt og peber. 

Grillede asparges:

  1. Pensel resten af de grønne asparges med lidt olie. 
  2. Grill de grønne asparges i 2-3 minutter, til de har fået farve.
  3. Kom de grønne asparges på et serveringsfad. 
  4. Krydr med salt og peber. 

Servering:

Servér nye kartofler toppet med persille, kylling- og grøntsagsspyd, grønne asparges og hjemmelavet bearnaisedip. Velbekomme!

Skriv et svar