
Små citrontærter med lemon curd og marengs
- Tid i alt: 1,5 time
- 6 små tærter eller 1 stor
- Specielle redskaber: 6 små tærteforme eller 1 stor tærteform, termometer, røremaskine/elpisker, sprøjtepose med tyl, gasbrænder.
Ingredienser
- 250 g. mel
- 100 g. flormelis
- 1/2 tsk. salt
- 200 g. koldt smør
- 1 æg
Marengs:
- 125 g. æggehvide
- 200 g. sukker
- 1 dl. vand
Lemon curd:
- 1 portion lemon curd (se min opskrift nedenfor)
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Tærtedej:
2. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocesser, men start med halvdelen af ægget (du kan altid lave dejen af flere omgange, hvis ikke der er plads i din blender). Tilføj mere æg, hvis dejen har brug for det. Den må ikke klistre.
3. Kom dejen mellem to stykker bagepapir og rul den flad, så den passer til en stor tærteform, eller så der er plads til 6 små tærteforme. Rul evt. dejen ud af flere omgange, hvis ikke der er plads.
4. Lad dejen hvile mellem bagepapiret på køl i ca. 30 min., så er den nemmere at arbejde med.
5. Kom dejen i tærteform/ene uden at arbejde for meget med den, så den bliver blød.
6. Blindbag tærterne i ca. 10 min. med bagepapir og tørrede linser/bønner eller ris i, så der er plads til lemon curden senere.
7. Tag ris/bønner/linser fra og bag tærten i yderligere 5 min. Køl tærten/erne af.
Marengs:
- Kom sukker og vand i en gryde og kog siruppen op til 110 grader (brug termometer). Det går hurtigt i starten og langsomt til sidst, så hold øje.
- Imens piskes æggehvider stive i en røreskål (gerne på en røremaskine, det kan også gøres med en elpisker).
- Hæld sukkersiruppen langsomt ned i en tynd stråle til æggemassen. Pisk i mindst 10 min., til marengsen er blank og stiv.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker at bruge.
2. Brug en gasbrænder til at brænde marengstoppene, så de får en flot farve. Alternativt kan du kort sætte tærterne i ovnen under grillfunktion, til marengsen har fået farve.
3. Velbekomme!