Fiskefrikadeller med nye kartofler, gulerødder med top og persillesovs

Denne opskrift er udviklet til onlineaviserne marielystavisen.dk, sydfalsterabc.dk og moenabc.dk! 

Ingredienser

Nye kartofler og gulerødder med top:

  • 1 kg. nye kartofler
  • 1 bundt gulerødder med top
  • 1 tsk. salt 
  • ½ potte persille

Fiskefrikadeller:

  • 2 pakker færdig fiskefars (kan evt. købes hos en fiskehandler)
  • Rapsolie til stegning
  • Smør til stegning
  • Salt og peber

Persillesovs:

  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 4 dl. sødmælk 
  • Evt. ½-1 dl. fløde, hvis I har noget på lager
  • 1,5 potte persille
  • Salt og peber

 

 

 

 

 

 

 

 Tip:

Hav et glas med vand stående ved siden af fiskefarsen. Når du skal forme en ny fiskefrikadelle, dypper du skeen i vandet, inden du tager en ny omgang fars – så får du flotte, runde fiskefrikadeller.

 

Fremgangsmåde

Nye kartofler og gulerødder med top:

  1. Skrub kartoflerne grundigt i vand med lidt groft salt. Brug evt. en lille urtekniv til at skære eventuelle knopper fra kartoflerne. 
  2. Skræl gulerødder og skær det meste af toppen fra, men gem lidt grønt. 
  3. Kog nye kartofler og gulerødder med top i en gryde med vand og salt i 7 minutter.
  4. Sluk for varmen, tag gulerødderne op og lad kartoflerne trække i vandet i ca. 5-7 minutter, til de er møre. Brug evt. spidsen af urtekniven til at stikke i kartoflen – ryger kartoflen af kniven med det samme, er kartoflerne møre. 
  5. Skyl resten af persillen og finthak den. 
  6. Kom kartoflerne i en serveringsskål og top med finthakket persille. 
  7. Kom gulerødder på et serveringsfad. 



Fiskefrikadeller:

  1. Kom fiskefarsen i en skål og rør den lind og ensartet. 
  2. Varm en pande op med olie og rigeligt smør.
  3. Form fiskefarsen til fiskefrikadeller i hånden med en ske (se tip!) og steg dem på panden i ca. 4-5 minutter på hver side, til de har fået stegeskorpe og er gennemstegte. Krydr med ekstra salt. 
  4. Kom fiskefrikadellerne på et serveringsfad.

 

Persillesovs:

  1. Varm en stor gryde op med smør og lad det smelte.
  2. Tilføj mel og pisk, til du får en melbolle. Lad melbollen riste af i et par minutter, så melsmagen forsvinder. 
  3. Tilføj mælk lidt ad gangen og pisk, til du til sidst får en opbagt sovs. 
  4. Tilføj evt. en sjat fløde, hvis du har noget på lager. 
  5. Skyl og finthak persille. Kom persille i sovsen og smag til med salt og peber.
  6. Hæld sovsen i en sovsekande eller servér direkte fra gryden.

 

Servering:

Servér nye kartofler med gyldne fiskefrikadeller, gulerødder med top og persillesovs. Velbekomme!

Skriv et svar