Fiskefrikadeller med nye kartofler, gulerødder med top og persillesovs
Denne opskrift er udviklet til onlineaviserne marielystavisen.dk, sydfalsterabc.dk og moenabc.dk!
- Tid i alt: 40 minutter
- 4 personer
Ingredienser
Nye kartofler og gulerødder med top:
- 1 kg. nye kartofler
- 1 bundt gulerødder med top
- 1 tsk. salt
- ½ potte persille
Fiskefrikadeller:
- 2 pakker færdig fiskefars (kan evt. købes hos en fiskehandler)
- Rapsolie til stegning
- Smør til stegning
- Salt og peber
Persillesovs:
- 2 spsk. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 4 dl. sødmælk
- Evt. ½-1 dl. fløde, hvis I har noget på lager
- 1,5 potte persille
- Salt og peber
Tip:
Hav et glas med vand stående ved siden af fiskefarsen. Når du skal forme en ny fiskefrikadelle, dypper du skeen i vandet, inden du tager en ny omgang fars – så får du flotte, runde fiskefrikadeller.
Fremgangsmåde
Nye kartofler og gulerødder med top:
- Skrub kartoflerne grundigt i vand med lidt groft salt. Brug evt. en lille urtekniv til at skære eventuelle knopper fra kartoflerne.
- Skræl gulerødder og skær det meste af toppen fra, men gem lidt grønt.
- Kog nye kartofler og gulerødder med top i en gryde med vand og salt i 7 minutter.
- Sluk for varmen, tag gulerødderne op og lad kartoflerne trække i vandet i ca. 5-7 minutter, til de er møre. Brug evt. spidsen af urtekniven til at stikke i kartoflen – ryger kartoflen af kniven med det samme, er kartoflerne møre.
- Skyl resten af persillen og finthak den.
- Kom kartoflerne i en serveringsskål og top med finthakket persille.
- Kom gulerødder på et serveringsfad.
Fiskefrikadeller:
- Kom fiskefarsen i en skål og rør den lind og ensartet.
- Varm en pande op med olie og rigeligt smør.
- Form fiskefarsen til fiskefrikadeller i hånden med en ske (se tip!) og steg dem på panden i ca. 4-5 minutter på hver side, til de har fået stegeskorpe og er gennemstegte. Krydr med ekstra salt.
- Kom fiskefrikadellerne på et serveringsfad.
Persillesovs:
- Varm en stor gryde op med smør og lad det smelte.
- Tilføj mel og pisk, til du får en melbolle. Lad melbollen riste af i et par minutter, så melsmagen forsvinder.
- Tilføj mælk lidt ad gangen og pisk, til du til sidst får en opbagt sovs.
- Tilføj evt. en sjat fløde, hvis du har noget på lager.
- Skyl og finthak persille. Kom persille i sovsen og smag til med salt og peber.
- Hæld sovsen i en sovsekande eller servér direkte fra gryden.
Servering:
Servér nye kartofler med gyldne fiskefrikadeller, gulerødder med top og persillesovs. Velbekomme!