Rød karry med ris og grøntsager
Rød karry er en af mine go to-retter, når jeg gerne vil have ryddet ud i køleskabet, men stadig gerne vil have en ret med masser af smag. Retten kan indeholde lige de grøntsager, du har lyst til at komme i – så hvis ikke du har dem, der står i ingredienslisten, så brug dem, du har!
- Tid i alt: 35 minutter
- 4 personer
Ingredienser
Ris:
- 4 dl. ris
- 8 dl. vand
- Lidt salt
Rød karry:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1/4 bundt forårsløg (den hvide del)
- 1 stor gulerod
- 1/4 squash
- 1/2 broccoli
- 1/2 bakke sukkerærter
- 1/2 bakke bønnespirer
- Lidt madolie
- 3-4 tsk. rød karry
- 2 dåser kokosmælk
- 2-3 tørrede limeblade
- 3 spsk. soja
- 1 spsk. fiskesauce
- Salt og peber
Topping:
- 1/4 bundt forårsløg (den grønne del)
- Sesamfrø
Fremgangsmåde
Ris:
- Skyl ris grundigt i en si og kom dem i en stor gryde med dobbelt mængde vand af ris. Tilføj salt.
- Kog risene i ca. 10 minutter ved middel varme uden låg.
- Sluk for varmen, læg låg på risene og lad dem dampe i ca. 10 minutter.
Rød karry:
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Skyl og skær forårsløg i tynde, skrå skiver. Gem den grønne del til topping.
- Skræl og skær gulerod i tynde strimler.
- Skyl og skær squash i tynde strimler.
- Skyl broccoli og skær i små buketter.
- Blanchér sukkerærter med kogende vand.
- Skyl bønnespirer.
- Varm en stor wok eller sautérpande op med lidt olie.
- Steg rød karrypasta i et par minutter, til det begynder at dufte.
- Tilsæt kokosmælk og limeblade og lad saucen simre i et par minutter. Stil den til side.
- Kom olie i den samme wok/sautérpande og steg løg, hvidløg og den hvide del af forårsløgene, til løgene er bløde.
- Tilsæt gulerødder og broccoli, til de begynder at tage farve.
- Tilføj squash.
- Kom den røde karrysauce tilbage i sautérpanden og lad retten simre i et par minutter.
- Tilføj sukkerærter og bønnespirer og smag retten til med soja, fiskesauce, salt og peber. Kom evt. mere rød karrypasta i retten, hvis du ønsker mere varme. Du kan også tilføje chiliflager.
- Servér retten med ris toppet med den grønne del af forårsløgene og sesamfrø.
- Velbekomme!