Rød karry med ris og grøntsager

Rød karry er en af mine go to-retter, når jeg gerne vil have ryddet ud i køleskabet, men stadig gerne vil have en ret med masser af smag. Retten kan indeholde lige de grøntsager, du har lyst til at komme i – så hvis ikke du har dem, der står i ingredienslisten, så brug dem, du har! 

Ingredienser

Ris:

  • 4 dl. ris
  • 8 dl. vand
  • Lidt salt 

Rød karry:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 bundt forårsløg (den hvide del)
  • 1 stor gulerod
  •  1/4 squash
  • 1/2 broccoli
  • 1/2 bakke sukkerærter
  • 1/2 bakke bønnespirer
  • Lidt madolie
  • 3-4 tsk. rød karry
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2-3 tørrede limeblade
  • 3 spsk. soja
  • 1 spsk. fiskesauce
  • Salt og peber
Topping: 
  • 1/4 bundt forårsløg (den grønne del)
  • Sesamfrø

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Ris:

  1. Skyl ris grundigt i en si og kom dem i en stor gryde med dobbelt mængde vand af ris. Tilføj salt.
  2. Kog risene i ca. 10 minutter ved middel varme uden låg. 
  3. Sluk for varmen, læg låg på risene og lad dem dampe i ca. 10 minutter.
Rød karry:
  1. Pil og hak løg og hvidløg fint. 
  2. Skyl og skær forårsløg i tynde, skrå skiver. Gem den grønne del til topping. 
  3. Skræl og skær gulerod i tynde strimler.
  4. Skyl og skær squash i tynde strimler. 
  5. Skyl broccoli og skær i små buketter.
  6. Blanchér sukkerærter med kogende vand.
  7. Skyl bønnespirer. 
  8. Varm en stor wok eller sautérpande op med lidt olie. 
  9. Steg rød karrypasta i et par minutter, til det begynder at dufte.
  10. Tilsæt kokosmælk og limeblade og lad saucen simre i et par minutter. Stil den til side.
  11. Kom olie i den samme wok/sautérpande og steg løg, hvidløg og den hvide del af forårsløgene, til løgene er bløde.
  12. Tilsæt gulerødder og broccoli, til de begynder at tage farve.
  13. Tilføj squash.
  14. Kom den røde karrysauce tilbage i sautérpanden og lad retten simre i et par minutter.
  15. Tilføj sukkerærter og bønnespirer og smag retten til med soja, fiskesauce, salt og peber. Kom evt. mere rød karrypasta i retten, hvis du ønsker mere varme. Du kan også tilføje chiliflager. 
  16. Servér retten med ris toppet med den grønne del af forårsløgene og sesamfrø.
  17. Velbekomme! 

Skriv et svar