Wokret med kyllingekødboller i teriyaki, nudler og grønt

Ingredienser

Kyllingekødboller:
  •  400 g. hakket kyllingekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 bundt forårsløg
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 spsk. sesamolie (rapsolie er også fint)
  • 2 spsk. fiksesauce 
  • Salt og peber
  • Madolie
  • 1 dl. teriyakisauce
Nudler og grønt:
  • 2 gulerødder 
  • 1/2 broccoli
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 pose slikærter 
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g. nudler (efter eget valg)
  • Madolie
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. soja
  • 1/2-1 dl. vand
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld peanuts
  • Lidt sesamfrø til topping
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fremgangsmåde

Kyllingekødboller:
  1. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Rens og skær forårsløg i tynde skiver (gem lidt til topping). 
  3. Skræl ingefær og riv det.  
  4. Kom hakket kyllingefars i en skål.
  5. Tilføj hvidløg, forårsløg og ingefær sammen med sesamolie, fiskesauce, salt og peber. Rør farsen sej.
  6. Form farsen til kødboller.
  7. Varm en pande op med olie og steg kødbollerne i ca. 8-10 min., til de næsten er gennemstegte.
  8. Skru ned for varmen og tilføj teriyakisauce. Lad kødbollerne marinere i saucen, indtil wokretten er færdig. 
 Nudler og grønt:
  1.  Kog nudler efter pakkens anvisninger, til de er færdige. 
  2. Skræl og skyl gulerødder. Skær dem i tynde stave. 
  3. Skyl og skær broccoli i mindre buketter. 
  4. Skyl og skær peberfrugt i tynde stave. 
  5. Blanchér slikærterne ved at hælde kogende vand over dem. Skær dem i mindre stykker. 
  6. Pil og hak hvidløg fint.
  7. Varm din wok godt op med olie og steg alle dine grøntsager i et par minutter, til de begynder at blive møre. 
  8. Tilsæt nudler og rør godt rundt. 
  9. Kom fiskesauce, soja og vand ved – kom mere vand ved, hvis retten bliver for tør. Smag til med salt og peber. 
  10. Anret wokretten i dybe tallerkener og top med teriyakikødboller, forårsløg, peanuts og sesamfrø.
  11. Velbekomme! 
 

Skriv et svar