Wokret med kyllingekødboller i teriyaki, nudler og grønt
- Tid i alt: 30 minutter
- 2 personer
Ingredienser
Kyllingekødboller:
- 400 g. hakket kyllingekød
- 1 fed hvidløg
- 1/4 bundt forårsløg
- 1 tsk. revet ingefær
- 1 spsk. sesamolie (rapsolie er også fint)
- 2 spsk. fiksesauce
- Salt og peber
- Madolie
- 1 dl. teriyakisauce
Nudler og grønt:
- 2 gulerødder
- 1/2 broccoli
- 1 rød peberfrugt
- 1 pose slikærter
- 1 fed hvidløg
- 150 g. nudler (efter eget valg)
- Madolie
- 2 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. soja
- 1/2-1 dl. vand
- Salt og peber
- 1 håndfuld peanuts
- Lidt sesamfrø til topping
Fremgangsmåde
Kyllingekødboller:
- Pil og hak hvidløg fint.
- Rens og skær forårsløg i tynde skiver (gem lidt til topping).
- Skræl ingefær og riv det.
- Kom hakket kyllingefars i en skål.
- Tilføj hvidløg, forårsløg og ingefær sammen med sesamolie, fiskesauce, salt og peber. Rør farsen sej.
- Form farsen til kødboller.
- Varm en pande op med olie og steg kødbollerne i ca. 8-10 min., til de næsten er gennemstegte.
- Skru ned for varmen og tilføj teriyakisauce. Lad kødbollerne marinere i saucen, indtil wokretten er færdig.
Nudler og grønt:
- Kog nudler efter pakkens anvisninger, til de er færdige.
- Skræl og skyl gulerødder. Skær dem i tynde stave.
- Skyl og skær broccoli i mindre buketter.
- Skyl og skær peberfrugt i tynde stave.
- Blanchér slikærterne ved at hælde kogende vand over dem. Skær dem i mindre stykker.
- Pil og hak hvidløg fint.
- Varm din wok godt op med olie og steg alle dine grøntsager i et par minutter, til de begynder at blive møre.
- Tilsæt nudler og rør godt rundt.
- Kom fiskesauce, soja og vand ved – kom mere vand ved, hvis retten bliver for tør. Smag til med salt og peber.
- Anret wokretten i dybe tallerkener og top med teriyakikødboller, forårsløg, peanuts og sesamfrø.
- Velbekomme!