Smørstegt spidskål med fetadip
Jeg elsker spidskål – og jeg elsker især spidskål, der er smørstegt på panden. MUMS!
Jeg har serveret mine stegte spidskål med en cremet fetadip som bund. Det giver en lækker fylde til retten, som egner sig både til forret, men også som en del af en større menu med mange små retter.
Velbekomme!
- Tid i alt: 20 minutter
- 2 personer
- Specielle redskaber: Minihakker eller blender
Ingredienser
Smørstegt spidskål:
- 1-2 spsk. smør
- 1/2 spidskål
- Salt og peber
Fetadip:
- 1/2 pakke feta (ca. 75 g.)
- 2 spsk. ricotta
- 1/2 ØKO-citron (saft og skal)
- 1/2 dl. vand
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Smørstegt spidskål:
- Kom smør på en pande og lad det bruse op.
- Pil de yderste blade af spidskålet og skær det i kvarte.
- Steg spidskålet i et par minutter på hver side, til det har fået stegeskorpe.
- Krydr med salt og peber.
Fetadip:
- Kom feta, ricotta, citronsaft og -skal, salt og peber i en minihakker eller blender.
- Blend dippen, til den er ensartet og glat. Tilføj evt. mere vand, hvis det er nødvendigt.
- Smag dippen til med salt, peber og citron.
Servér smørstegt spidskål på en bund af fetadip. Top evt. med græskarkerner eller andre kerner/nødder, du har på lager.
Velbekomme!
Velbekomme!