Tiramisu i små serveringsglas

Jeg elsker, at denne dessert skal laves dagen før. Det gør, at man har tid til alt andet, man skal nå, inden man skal servere dessert for sine gæster. Lige inden servering drysses desserten med kakaopulver. Det bliver ikke nemmere! 

Ingredienser

Creme:

  • 2 æggeblommer
  • 75 g. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 æggehvider
  • 1,25 dl. fløde
  • 250 g. mascarpone 

Resten:

  • 10-15 ladyfingers
  • 2 dl. afkølet kaffe
  • Evt. mandelikør eller mandelaroma
  • 1 dl. kakaopulver 

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Desserten laves dagen før, så den kan trække på køl natten over og sætte sig. 

Creme:

  1. Skil æggeblommer og -hvider hver for sig.
  2. Skrab kernerne ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.
  3. Pisk en æggesnaps sammen af æggeblommer, sukker og vaniljekorn.
  4. Rør mascarponen i æggesnapsen.
  5. Pisk æggehvider stive i en anden skål og vend i mascarponecremen.
  6. Pisk flødeskummen, til den danner små toppe men uden at være overpisket. Vend med mascarponecremen.
  7. Kom mascarponecremen i en sprøjtepose. Kom på køl, indtil den skal bruges. 
  8. Lav kaffe og lad den køle af. Kom kaffen i et lille fad. Tilføj evt. mandellikør til kaffen, hvis du ønsker dette. 
  9. Vend ladyfingers i kaffen og bræk dem i små stykker. Fordel stykkerne i de små serveringsglas.
  10. Top de små stykker af ladyfingers med mascarponecreme. 
  11. Gentag processen, til de små glas er fyldt op.
  12. Stil glassene på køl natten over, så de kan sætte sig.
  13. Lige inden servering drysses desserten med kakaopulver.
  14. Velbekomme! 

Skriv et svar