Hjemmelavet basilikumspesto
Hjemmelavet basilikumspesto smager altså bare bedre! Du kan selv justere på smagene – skal pestoen have masser af hvidløg, citron eller ost? Det er op til dig!
Jeg bruger ofte pestoen i en pastasalat, i sandwiches eller som dip til grøntsager.
- Tid i alt: 10 minutter
- 1 portion
- Specielle redskaber: minihakker eller blender.
Ingredienser
Pesto:
- 1 potte basilikum
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 fed hvidløg
- 1/2 parmesan
- 1/2 citron (saft og evt. skal)
- Salt og peber
- Ca. 1/2-1 dl. olivenolie
Fremgangsmåde
Pesto:
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller i en blender. Hold igen med olien.
- Blend og justér pestoen med olie undervejs, til du synes, at din pesto har den rigtige konsistens.
- Smag til med mere ost, citronsaft, salt og peber.
- Kom pestoen på køl i en lufttæt beholder.
- Velbekomme!