Hjemmelavet basilikumspesto

Hjemmelavet basilikumspesto smager altså bare bedre! Du kan selv justere på smagene – skal pestoen have masser af hvidløg, citron eller ost? Det er op til dig!

Jeg bruger ofte pestoen i en pastasalat, i sandwiches eller som dip til grøntsager.

Ingredienser

Pesto:

  • 1 potte basilikum 
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 parmesan
  • 1/2 citron (saft og evt. skal)
  • Salt og peber
  • Ca. 1/2-1 dl. olivenolie 

 

 

Fremgangsmåde

Pesto:

  1. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller i en blender. Hold igen med olien.
  2. Blend og justér pestoen med olie undervejs, til du synes, at din pesto har den rigtige konsistens.
  3. Smag til med mere ost, citronsaft, salt og peber.
  4. Kom pestoen på køl i en lufttæt beholder.
  5. Velbekomme! 

Skriv et svar