Spaghetti bolognese - level 2

Spaghetti bolognese med hjemmelavet spaghetti

Ingredienser

Hjemmelavet spaghetti:

  • 400 g. hvedemel
  • 4 æg
  • Lidt salt

Bolognese:

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 gulerod
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. tørret oregano 
  • Salt og peber
  • Evt. revet parmesan til toppen
  • Evt. frisk basilikum til toppen

 

Fremgangsmåde

Spaghetti:

  1. Hæld mel ud på bordet i en vulkanform og lav en fordybning i toppen, hvor æggene hældes ned i. 
  2. Tilføj salt til ægget.
  3. Brug en gaffel til at blande æg med mel. Når blandingen er begyndt at blive sammenhængende, æltes pastadejen godt sammen. Den må endelig ikke blive for tør, så hold igen med ekstra mel. 
  4. Lad pastadejen hvile på bordet i mindst 30 min, så den bliver nemmere at rulle ud.

Bolognese:

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  2. Skræl og gulerod på den grove side af et rivejern.
  3. Skyl og skær bladselleri i små tern.
  4. Varm en gryde op med olie og steg løg og hvidløg, til løgene er bløde.
  5. Kom hakket oksekød i gryden og brun kødet. 
  6. Tilsæt gulerod og bladselleri til kødet. 
  7. Når grøntsagerne er svitset let og kødet er brunet, kommes de hakkede tomater i gryden.
  8. Tilsæt tomatpuré, oregano, salt og peber.
  9. Lad kødsovsen simre i ca. 30 minutter.
  10.  Smag til med salt og peber. 
 Spaghetti, fortsat:
  1. Pastadejen rulles ud med en pastamaskine eller en kagerulle. Hvis du bruger en kagerulle, sørg da for at pastadejen rulles så tyndt ud som muligt. 
  2. Skær pastadejen ud til tynde spaghettistrimler. 
  3. Kog spaghetti i ca. 4 minutter (Det kommer an på tykkelsen, men når spaghettien begynder at flyde op til overfladen, er de ved at være færdige). 
  4. Kom spaghettien i en si og lad dem dryppe af.
  5. Servér spaghetti bolognese med revet parmesan og frisk basilikum på toppen.
  6. Velbekomme!

Skriv et svar