
Frozen yoghurt med mangopuré, chokolade og hindbær
- Tid i alt: 3,5 time (+ gerne natten over på frys)
-
1 portion
- Specielle redskaber: stavblender
Ingredienser
Mangopuré:
- 150 g. frossen mango (eller anden frossen frugt)
- 1 spsk. sukker
- 1 dl. vand
Frozen yoghurt:
- 500 g. skyr/yoghurt/græsk yoghurt
- 100 g. hvid chokolade
Pynt:
- 1/2 bakke hindbær
- 50 g. mørk chokolade
- 1 spsk. frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
Hak hvid chokolade fint. Gør et vandbad klar til chokoladen og smelt det over vandbadet eller i en mikroovn.
Imens kommes mango, sukker og vand i en gryde. Lad det simre, til mangoen er mør.
- Bland smeltet hvid chokolade sammen med skyren/yoghurten. Chokoladen vil klumpe, da yoghurten er kold, og chokoladen er varm. Rør blandingen godt ud (men hey, små stykker af hvid chokolade er for lækkert!). Hæld blandingen i et fad beklædt med bagepapir. Stil fadet i fryseren, til du er klar til at pynte.
- Kom mør mango i et højt glas og stavblend, til du har en glat puré.
- Hak mørk chokolade fin og smelt det over et vandbad eller i mikroovnen.
- Pynt din frozen yoghurt med mangopuré, skyllede hindbær, smeltet mørk chokolade og frysetørrede hindbær.
- Stil på frys i mindst 3 timer eller natten over.
- Lad din frozen yoghurt tø lidt, inden den skæres i portionsstørrelser.
- Velbekomme!