Råsyltede rabarber med vanilje, stjerneanis og citron

Ingredienser

  • Lidt atamon
  • 1 bundt rabarber (ca. 6 stk.) 
  • 200 g. sukker
  • 3 dl. vand
  • 1 citron (saft) 
  • 1 vaniljestang
  • 1-2 stk. stjerneanis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fremgangsmåde

  1. Skold dine sylteglas med kogende vand og kom lidt  atamon i glasset. 
  2.  Skyl og skær rabarber i små tern. Kom dem i sylteglasene. 
  3. Flæk vaniljestangen på midten og skrab kernerne ud. Vend lidt af sukkeret sammen med vaniljekornene, så kornene skilles ad.
  4. Kom sukker, vand, citronsaft, vaniljekorn og -stang i en gryde. Kog sukkerlagen op, til sukkeret er smeltet.
  5. Hæld syltelagen over rabarberternene og tilføj stjerneanis. 
  6. Lad rabarberne trække natten over eller længere.
  7. Servér råsyltede rabarber på fx koldskål eller mini-pavlova.
  8. Velbekomme! 
 

Skriv et svar