
Råsyltede rabarber med vanilje, stjerneanis og citron
- Tid i alt: 20 minutter (+ natten over)
- 1 portion
- Specielle redskaber: sylteglas.
Ingredienser
- Lidt atamon
- 1 bundt rabarber (ca. 6 stk.)
- 200 g. sukker
- 3 dl. vand
- 1 citron (saft)
- 1 vaniljestang
- 1-2 stk. stjerneanis
Fremgangsmåde
- Skold dine sylteglas med kogende vand og kom lidt atamon i glasset.
- Skyl og skær rabarber i små tern. Kom dem i sylteglasene.
- Flæk vaniljestangen på midten og skrab kernerne ud. Vend lidt af sukkeret sammen med vaniljekornene, så kornene skilles ad.
- Kom sukker, vand, citronsaft, vaniljekorn og -stang i en gryde. Kog sukkerlagen op, til sukkeret er smeltet.
- Hæld syltelagen over rabarberternene og tilføj stjerneanis.
- Lad rabarberne trække natten over eller længere.
- Servér råsyltede rabarber på fx koldskål eller mini-pavlova.
- Velbekomme!