Koldskål - Level 3

Jordbær-rabarberkoldskål smagt til med lime, drysset med råsyltede rabarber og mandel-havregrynscrunch!

  • Tid i alt: 25 min (Råsyltede rabarber og rabarberkompot laves dagen før)
  • Personer: 4 personer
  • Specielle redskaber: Elpisker, stavblender, sylteglas

Ingredienser

Koldskål

  • ½ liter tykmælk
  • ½ liter kærnemælk 
  • 2 æggeblommer 
  • 2-3 spsk. sukker (alt efter hvor sød den skal være)
  • 1 tsk. vaniljepasta eller kornene fra en stang vanilje 
  • Saften fra en halv citron
  • ½ bakke jordbær
  • Rabarberkompot (se nedenfor)

Rabarberkompot (der skal i koldskålen)

  • 1 bundt rabarber (ca. 8 stk)
  • 3 spsk. sukker
  • 3 spsk. vand

Råsyltede rabarber

  • 1 bundt rabarber (ca. 8 stk)
  • 200 g. sukker
  • 2 dl. vand
  • 1 stang vanilje samt kornene
  • 3 stk. stjerneanis 
  • Skallen fra en lime 

Mandel-havregrynscrunch

  • 1 dl. mandler 
  • 2 dl. havregryn 
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. smør

Fremgangsmåde

Dagen før

Råsyltede rabarber

  1. Vask dine rabarber grundigt og skær dem i tynde skiver. Kom dem i dit sylteglas.
  2. Kog vand og sukker op i en gryde sammen med vaniljekorn og stangen. 
  3. Når sukkeret er opløst, hældes sukkerlagen over rabarberstykkerne i sylteglasset. 
  4. Kom vaniljestangen med ned i sammen med stjerneanis og skallen fra en skyllet lime.
  5. Stil på køl natten over.

Rabarberkompot

  1. Vask dine rabarber grundigt og skær dem i små stykker.
  2. Kom rabarberstykkerne i en gryde med sukker og vand.
  3. Kog massen op til det bliver en grød.
  4. Stil kompotten på køl til næste dag. 

Koldskål

  1. Pisk æggeblommerne luftige med sukker og vanilje.
  2. Stavblend den halve bakke jordbær og rabarberkompotten sammen i et højt glas.
  1. Tilsæt jordbær-rabarbermassen til æggeblommerne og pisk sammen.
  2. Tilsæt tykmælk og kærnemælk.
  3. Smag koldskålen til med lime.
  4. Stil koldskålen på køl.

Mandel-havregrynscrunch

  1. Hak mandlerne groft.
  2. På en pande kommes havregryn, mandler og sukker.
  3. Rør rundt i blandingen til sukkeret begynder at smelte.
  4. Når sukkeret er smeltet omkring mandlerne og havregrynene tilsættes smør.
  5. Rør rundt til smørret er smeltet.
  6. Lad crunchen køle af på en tallerken, så den kan sætte sig og blive en smule sprød.

Anretning

Servér din jordbær-rabarberkoldskål med dine hjemmesyltede rabarber og mandel-havregrynscrunch!

Tip

  • Er du ikke til twistet med lime i din koldskål, tilsæt da citron i stedet, så din koldskål stadig får noget syre!

Koldskål - Level 1

Level 1 – Klik her

Koldskål - Level 2

Level 2 – Klik her

Koldskål - Level 3

Skriv et svar