Jordbær-rabarberkoldskål smagt til med lime, drysset med råsyltede rabarber og mandel-havregrynscrunch!
- Tid i alt: 25 min (Råsyltede rabarber og rabarberkompot laves dagen før)
- Personer: 4 personer
- Specielle redskaber: Elpisker, stavblender, sylteglas
Ingredienser
Koldskål
- ½ liter tykmælk
- ½ liter kærnemælk
- 2 æggeblommer
- 2-3 spsk. sukker (alt efter hvor sød den skal være)
- 1 tsk. vaniljepasta eller kornene fra en stang vanilje
- Saften fra en halv citron
- ½ bakke jordbær
- Rabarberkompot (se nedenfor)
Rabarberkompot (der skal i koldskålen)
- 1 bundt rabarber (ca. 8 stk)
- 3 spsk. sukker
- 3 spsk. vand
Råsyltede rabarber
- 1 bundt rabarber (ca. 8 stk)
- 200 g. sukker
- 2 dl. vand
- 1 stang vanilje samt kornene
- 3 stk. stjerneanis
- Skallen fra en lime
Mandel-havregrynscrunch
- 1 dl. mandler
- 2 dl. havregryn
- 4 spsk. sukker
- 1 spsk. smør
Fremgangsmåde
Dagen før
Råsyltede rabarber
- Vask dine rabarber grundigt og skær dem i tynde skiver. Kom dem i dit sylteglas.
- Kog vand og sukker op i en gryde sammen med vaniljekorn og stangen.
- Når sukkeret er opløst, hældes sukkerlagen over rabarberstykkerne i sylteglasset.
- Kom vaniljestangen med ned i sammen med stjerneanis og skallen fra en skyllet lime.
- Stil på køl natten over.
Rabarberkompot
- Vask dine rabarber grundigt og skær dem i små stykker.
- Kom rabarberstykkerne i en gryde med sukker og vand.
- Kog massen op til det bliver en grød.
- Stil kompotten på køl til næste dag.
Koldskål
- Pisk æggeblommerne luftige med sukker og vanilje.
- Stavblend den halve bakke jordbær og rabarberkompotten sammen i et højt glas.
- Tilsæt jordbær-rabarbermassen til æggeblommerne og pisk sammen.
- Tilsæt tykmælk og kærnemælk.
- Smag koldskålen til med lime.
- Stil koldskålen på køl.
Mandel-havregrynscrunch
- Hak mandlerne groft.
- På en pande kommes havregryn, mandler og sukker.
- Rør rundt i blandingen til sukkeret begynder at smelte.
- Når sukkeret er smeltet omkring mandlerne og havregrynene tilsættes smør.
- Rør rundt til smørret er smeltet.
- Lad crunchen køle af på en tallerken, så den kan sætte sig og blive en smule sprød.
Anretning
Servér din jordbær-rabarberkoldskål med dine hjemmesyltede rabarber og mandel-havregrynscrunch!
Tip
- Er du ikke til twistet med lime i din koldskål, tilsæt da citron i stedet, så din koldskål stadig får noget syre!