Lemon curd

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 150 g. sukker
  • 1,5 dl. citronsaft (3-4 citroner)
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 50 g. koldt smør i tern

 

 
 
 
 
 
 

Fremgangsmåde

  1. Pres saft fra citronerne. 
  2. Kom sukker og citronsaft i en gryde. Kog op til sukkeret er smeltet. Stil til side i en skål.
  3. I den samme gryde tilføjes æg og æggeblommer. Pisk, til det er luftigt ved mellem varme (æggene må ikke få for meget varme på dette tidspunkt, da de vil danne små nistrer af æg). Tilføj sukkersiruppen langsomt til curden, imens du pisker. 
  4. Tilsæt majsstivelse og pisk, til curden tykner (her skal den gerne op og have god varme – majsstivelsen hjælper æggene med ikke at skille). Pisk til konsistensen er god.
  5. Tilsæt koldt smør og pisk det ud.
  6. Kom lemon curden på glas eller direkte i små citrontærter (se opskrift nedenfor). 
3. Velbekomme!

Skriv et svar