Koldskål - Level 2

Hjemmelavet jordbærkoldskål med hjemmebagte, søde kammerjunker og friske jordbær!

Ingredienser

Kammerjunker

  • 130 g. mel
  • 40 g. rørsukker 
  • 60. smør 
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 1 æg

Koldskål

  • ½ liter tykmælk
  • ½ liter kærnemælk 
  • 2 æggeblommer 
  • 2-3 spsk. sukker (alt efter hvor sød den  skal være)
  • 1 tsk. vaniljepasta eller kornene fra en stang vanilje 
  • Saften fra en halv citron
  • 1 bakke jordbær

Fremgangsmåde

Kammerjunker

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. I en skål røres mel, rørsukker, vaniljesukker og bagepulver sammen. 
  3. Tilsæt smør og smuldr det med fingrene, til massen bliver ensartet.
  4. Saml dejen med et æg – tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
  5. Tril små kugler af dejen, der maks er på størrelse med en pebernød. Kammerjunkerne hæver og flyder lidt ud under bagning.
  6. Kom kuglerne på en bageplade med bagepapir og giv dem et lille tryk på toppen med en teske. 
  7. Bag kammerjunkerne i ca. 12 minutter til de er gyldne (hold øje, alle ovne er forskellige).
  8. Lad kammerjunkerne køle helt af, før de spises med koldskålen.

Koldskål

  1. Pisk æggeblommerne luftige med sukker og vanilje.
  2. Stavblend halvdelen af bakken med jordbær. 
  3. Tilsæt jordbærmassen til æggeblommerne og pisk sammen.
  4. Tilsæt tykmælk og kærnemælk.
  5. Smag koldskålen til med citron.
  6. Spis koldskålen afkølet med dine hjemmelavede kammerjunker og den anden halvdel friske jordbær skåret i tern!

Tip

  • Hvis du vil lave mini-kammerjunker, trilles kuglerne til en halv størrelse af en pebernød inden bagning. Bagetiden vil være omkring de 8-9 minutter (hold øje!)

Skriv et svar