![Æggemad - level 3](https://www.madmedandrea.dk/wp-content/uploads/2021/01/Aeggemad-level-3-maerke-826x1024.jpg)
Nyfortolket æggemad
Denne ret har mig meget kær, da jeg serverede den for dommerne til Master Chef-audition i 2021. Retten skulle symbolisere min kærlighed for dansk mad men samtidig også min fascination af nynordiske retter.
- Tid i alt: 40 min
- 1 portion
- Specielle redskaber: et klæde (eller et gammelt viskestykke), blender, termometer, elpisker
Ingredienser
- Rugbrød
- 1 æg eller 2 vagtelæg
- 1 agurk
- Kyllingeskind (fra et overlår fx)
- Evt. brøndkarse som pynt
Avocadocreme
- 1/2 avocado
- Citronsaft
- Salt
- Peber
- 1 spsk. creme fraiche 18%
Hjemmerørt mayonnaise
- 1 portion hjemmerørt mayonnaise (se min opskrift nedenfor)
Fremgangsmåde
Sprødt kyllingeskind:
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Flå forsigtigt kyllingeskindet af kyllingen og eventuelt ved hjælp af en urtekniv.
- Når kyllingeskindet er fri, lægges det på et skærebræt, og bagsiden af kyllingeskindet skrabes så vidt muligt fri for overskydende fedt. (Springes dette trin over, vil skindet ikke blive sprødt).
- Tag herefter en bageplade med bagepapir og læg skindet på. Skindet skal strækkes så langt, det kan og breddes helt ud. Krydr med salt.
- Der lægges et stykke bagepapir mere oven på kyllingeskindet, og et tungt fad sættes oven på skindet. Dette vil presse skindet til at blive sprødt, så ikke det bobler op, mens det varmer.
- Skindet skal have ca. 30 minutter – men kig til det undervejs, da forskellige ovne kan variere i varme.
Avocadocreme:
- Avocadoen skæres fri fra skræl og sten, og den kommes i en blender med de øvrige ingredienser.
- Blend massen ensartet og smag til med citronsaft, salt og peber.
Resten:
- Kog vagtelæg i 2 minutter og 40 sekunder, så er de stadig lækre indeni. Kom dem i koldt vand, til de er kølet ned.
- Agurkerne skrælles i tynde strimler med en gulerodsskræller, så de kan rulles. Dup dem med papir, så de ikke er helt våde.
- Rugbrødet smørsteges på en pande, eller ristes sprødt i en brødrister.
Samling af den nyfortolkede æggemad:
- Kom en lille stribe avocadocreme på en strimmel agurk, og lav herefter en rulle af den. Dette gentages fire gange, og rullerne lægges på tallerkenen.
- Rugbrødet skæres i trekanter, og de lægges op ad agurkerullerne.
- Skær æggene ud og anret dem på tallerkenen.
- Pynt af med sprødt kyllingeskind og urter – jeg har brugt brøndkarse.
- Kom mayonnaise på i små dutter.
- Kan serveres som en smuk forret.
- Velbekomme!