Hjemmelavet mayonnaise på 2 minutter!

Ingredienser

  • 1 æg
  • Lidt citronsaft (1/4 citron ca.)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. eddike (hvidvinseddike, eller hvad du foretrækker)
  • 2 dl. neutral olie (vindruekerneolie er noget fa det bedste at bruge. Jeg har brugt rapsolie – det kan sagtens bruges, men smag godt til med eddike og citronsaft, da den vil føles meget fed)
 
 
 
 
 
 
Tip!
Smag din mayonnaise til med hvidløg – så har du aioli. Du kan også prøve med finthakket estragon, så har du estragonmayonnaise. Nemt og lækkert!

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienser i et højt glas. 

  2. Se evt. min video nedenfor:
    Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset. Blend i et par sekunder, mens stavblenderen bliver på bunden, til det hele begynder at blande sig. Når alle ingredienserne har blandet sig lidt, løfter du langsomt stavblenderen op. Stavblend op og ned, til du har den ønskede konsistens. 

  3. Smag din mayonnaise til med citronsaft, salt og peber.

  4. Velbekomme!

Skriv et svar