
Risotto med vin og svampe
- Tid i alt: 45 min
- 4 personer
Ingredienser
- 350 g. risottoris
- 150 g. portobellosvampe
- 150 g. brune champignoner
- 1 porre
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 liter vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 2 dl. hvidvin (helst en, der ikke er for sød)
- 100 g. smør
- 75 g. parmesanost
- ½ bundt persille
- Salt og peber
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Rens svampe fri for jord (Børst det værste væk, og skyl om nødvendigt med så lidt vand som muligt).
- Pil, rens og hak løg, hvidløg, svampe og porrer fint.
- Varm en gryde op med olie og steg løg, hvidløg, svampe og porre, til det hele er begyndt at falde let sammen.
- Tilsæt risottoris og steg med i grøntsagsblandingen i ca. 2 minutter.
- Hæld hvidvinen i blandingen og lad alkoholen fordampe. Rør rundt, til risene har optaget al vinen.
- Kog vand i en elkedel.
- Bland vand med bouillon.
- Tilsæt lidt bouillonvand ad gangen og rør rundt. Fortsæt med dette step, indtil al væsken er brugt, og risottoen har en fin grødkonsistens (ikke for tyk, den skal flyde lidt på tallerkenen). Det tager ca. 20 minutter.
- Riv parmesan på den grove side af et rivejern.
- Tilsæt derefter smør og revet parmesanost i risottoen og rør rundt, til grøden bliver cremet.
- Skyl og hak persille og vend halvdelen i – gem den anden halvdel til pynt.
- Smag risottoen til med salt og peber.
- Servér svamperisotto med vin.
- Velbekomme!