Svampe ala creme på smørstegt brød
Årh, det her får stadig mundvandet til at løbe. Svampe i en cremet flødesovs med hvidløg serveret på et stykke smørstegt surdejsbrød. Mums!
Velbekomme!
- Tid i alt: 30 minutter
- 2 personer
Ingredienser
Svampe ala creme:
- 2 store skiver brød
- 2 spsk. smør
- Lidt olivenolie
- Ca. 400 g. svampe
- 2 fed hvidløg
- 2 dl. fløde
- 1/2 grøntsagsbouillonterning
- Evt. to dråber kulør, hvis du ønsker en mørkere farve
- 1/2 citron (saft og skal)
- Salt og peber
- Persille til topping
Fremgangsmåde
Svampe ala creme:
- Skær brød i skiver.
- Smør brødet med smør på begge sider.
- Varm en pande op og steg brød, til det er gyldent og sprødt på begge sider.
- Rens svampe og skær i tynde skiver.
- Steg svampe med olie på den samme pande, som brødet har stegt på.
- Tilføj finthakket hvidløg og lad det stege med, til svampene er faldet godt sammen.
- Tilføj fløde og bouillon og lad fløden reducere, til den har samlet sig helt om svampene.
- Kom evt. et par dråber kulør i saucen, hvis du ønsker en mere brun farve.
- Smag til med citronsaft og -skal, salt og peber.
- Skyl persille og hak fint.
- Servér svampe ala creme på smørstegt brød toppet med perille og friskkværnet peber.
Velbekomme!