Svampe ala creme på smørstegt brød

Årh, det her får stadig mundvandet til at løbe. Svampe i en cremet flødesovs med hvidløg serveret på et stykke smørstegt surdejsbrød. Mums!

Velbekomme! 

Ingredienser

Svampe ala creme:

  • 2 store skiver brød
  • 2 spsk. smør
  • Lidt olivenolie
  • Ca. 400 g. svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl. fløde
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning
  • Evt. to dråber kulør, hvis du ønsker en mørkere farve
  • 1/2 citron (saft og skal) 
  • Salt og peber
  • Persille til topping
 
 
 

Fremgangsmåde

Svampe ala creme:

  1. Skær brød i skiver.
  2. Smør brødet med smør på begge sider.
  3. Varm en pande op og steg brød, til det er gyldent og sprødt på begge sider. 
  4. Rens svampe og skær i tynde skiver.
  5. Steg svampe med olie på den samme pande, som brødet har stegt på.
  6. Tilføj finthakket hvidløg og lad det stege med, til svampene er faldet godt sammen.
  7. Tilføj fløde og bouillon og lad fløden reducere, til den har samlet sig helt om svampene. 
  8.  Kom evt. et par dråber kulør i saucen, hvis du ønsker en mere brun farve.
  9. Smag til med citronsaft og -skal, salt og peber.
  10. Skyl persille og hak fint.
  11. Servér svampe ala creme på smørstegt brød toppet med perille og friskkværnet peber. 
Velbekomme! 
 

Skriv et svar