Rabarberkompot med vanilje

Ingredienser

  • 1 kg. rabarber
  • 250 g. sukker
  • 1 vaniljestang 
  • Lidt atamon til sylteglasset
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tip!

Har du ekstra rabarberkompot, kan du altid kaste dig ud i at lave disse lækre rabarberhorn (se opskrift nedenfor). De falder altid i god jord herhjemme! 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær rabarber i små tern.
  2. Kom rabarber i en stor gryde med sukker.
  3. Flæk vaniljestangen, tag kornene ud og kom dem i gryden med rabarber. Tilføj også vaniljestangen og lad den simre med.
  4. Lad rabarberkompotten koge op. Skru ned og lad kompotten simre i ca. 30 min.
  5. Når kompotten er blevet grødet, slukkes der for varmen.
  6. Lad kompotten køle af og tag vaniljestangen op.
  7. Skold dit sylteglas med kogende vand. Kom lidt atamon i. 
  8. Hæld rabarberkompotten på sylteglas og stil på køl. 
  9. Nyd kompotten på skyr, en ostemad eller som pynt på fine kager.
  10. Velbekomme! 
 

Skriv et svar