Citronkage med marcipan
- Tid i alt: 50 minutter
- 1 portion (ca. 8 stykker)
- Specielle redskaber: rivejern, elpisker.
Ingredienser
Citronkage med marcipan:
- 400 g. marcipan
- 3 æg
- 150 g. sukker
- 2 ØKO-citroner (saft og skal)
- 150 g. smør
- 75 g. mel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/4 tsk. fint salt
- 2 spsk. blå birkes eller chiafrø
Citronglasur:
- 6-7 spsk. flormelis
- 1/2 ØKO-citron (saft og skal)
Fremgangsmåde
Citronkage med marcipan:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
- Skyl og riv citronskal på den fine side af et rivejern. Pres saften i en skål.
- Kom sukker, æg, citronsaft- og skal i en skål med marcipan og pisk med en elpisker, til dejen har samlet sig.
- Smelt smør i en lille gryde.
- Hæld smeltet smør i dejen og rør rundt, til dejen lige har samlet sig.
- Sigt hvedemel, vaniljesukker og salt i dejen og vend rundt.
- Tilføj blå birkes eller chiafrø til dejen og vend rundt.
- Kom bagepapir i en rugbrødsform eller smør kanterne (du kan også sagtens bruge en anden form, dog kan bagetiden variere, hvis du har taget et stort fad, der giver en tynd kage).
- Kom dejen i bageformen og bag kagen i ca. 30-35 min. Kagen vil stadig være lidt klæg i midten, men det skal den være.
- Tag kagen ud af lad den køle af i mindst 15-20 min., så den lige kan sætte sig.
Citronglasur:
- Kom flormelis i en skål og tilføj citronsaft, til glasuren har den rigtige konsistens.
- Smør glasur udover kagen og riv citronskal udover som pynt.
- Servér den lækre citronkage i dejligt selskab.
- Velbekomme!
Jeg ELSKER citroner! Både i det salte og søde køkken – der kan de virkelig noget!