Citronkage med marcipan

Ingredienser

Citronkage med marcipan:
  • 400 g. marcipan
  •  3 æg
  • 150 g. sukker
  • 2 ØKO-citroner (saft og skal)
  • 150 g. smør
  • 75 g. mel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/4 tsk. fint salt
  • 2 spsk. blå birkes eller chiafrø
Citronglasur:
  •  6-7 spsk. flormelis
  • 1/2 ØKO-citron (saft og skal)

Fremgangsmåde

Citronkage med marcipan:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  2.  Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. 
  3. Skyl og riv citronskal på den fine side af et rivejern. Pres saften i en skål. 
  4. Kom sukker, æg, citronsaft- og skal i en skål med marcipan og pisk med en elpisker, til dejen har samlet sig. 
  5. Smelt smør i en lille gryde.
  6. Hæld smeltet smør i dejen og rør rundt, til dejen lige har samlet sig. 
  7. Sigt hvedemel, vaniljesukker og salt i dejen og vend rundt.
  8. Tilføj blå birkes eller chiafrø til dejen og vend rundt.
  9. Kom bagepapir i en rugbrødsform eller smør kanterne (du kan også sagtens bruge en anden form, dog kan bagetiden variere, hvis du har taget et stort fad, der giver en tynd kage).
  10. Kom dejen i bageformen og bag kagen i ca. 30-35 min. Kagen vil stadig være lidt klæg i midten, men det skal den være.
  11. Tag kagen ud af lad den køle af i mindst 15-20 min., så den lige kan sætte sig.
Citronglasur:
  1. Kom flormelis i en skål og tilføj citronsaft, til glasuren har den rigtige konsistens. 
  2. Smør glasur udover kagen og riv citronskal udover som pynt.
  3. Servér den lækre citronkage i dejligt selskab.
  4. Velbekomme!

Jeg ELSKER citroner! Både i det salte og søde køkken – der kan de virkelig noget!

Skriv et svar