Kanelsnurrer

Svampede, bløde kanelsnurrer med masser af remonce og knasende perlesukker på toppen – så bliver det ikke bedre!

Kanelsnurrene er et hyggeligt weekendprojekt, som passer perfekt til efteråret, der snart er på vej. 

Ingredienser

Dej:

  • 25 g. gær
  • 3 dl. sødmælk (+ lidt til pensling) 
  • 1 æg
  • 100 g. sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 650 g. hvedemel (+ lidt til udrulning) 
  • ½ tsk. salt
  • 100 g. blødt smør

Remonce:

  • 2 spsk. kanel
  • 100 g. blødt smør
  • 1 spsk. brun farin
  • 100 g. sukker
  • (½ pakke revet marcipan, hvis du har lyst) 
  • 2 spsk. svensk perlesukker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Tip!

Kanelsnurrene smager også dejligt dagen efter – giv dem 10-15 sekunder i mikroovnen, så de bliver lune og svampede.

Fremgangsmåde

Dej:

  1. Tag smør ud af køleskabet, så det bliver blødt. 
  2. Lun mælken i en lille gryde.
  3. Smuldr gær i en røreskål og tilføj lun mælk. Rør rundt.
  4. Tilføj æg, sukker, kardemomme og salt. Rør rundt. 
  5. Tilsæt næsten alt melet, til dejen begynder at samle sig. 
  6. Når dejen næsten har samlet sig, tilføjes blødt smør i tern.
  7. Tilføj resten af melet og ælt dejen i et par minutter, til dejen har samlet sig helt, og den ikke klistrer. 
  8. Lad dejen hæve i 1 time på køkkenbordet med et viskestykke over sig.

Remonce:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt, til massen er ensartet. 
  2. Vil du have marcipan i remoncen, skal den rives på den grove side af et rivejern.
  3.  Stil remoncen til side på køkkenbordet, til den skal bruges.
Kanelsnurrer:
  1. Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud af skålen. Dejen må ikke æltes her.
  2. Rul dejen ud til en stor firkant på ca. ½ cm. i tykkelse. 
  3. Hæld remoncen ud på dejen og smør den ud med en kniv eller ske. Kom godt rundt på hele firkanten. 
  4. Tag fat i den ene side af dejen og fold den over den anden side, så dejen foldes sammen på midten.
  5. Skær 8 eller flere lige store dele af dejen.
  6. Tag et stykke og skær igennem, men lad 1 cm. være i toppen (så det ligner et par bukser). 
  7. Twist hver strimmel, og sno strimlerne sammen, som hvis det var en fletning. 
  8. Rul fletningen sammen og sørg for, at enden sidder godt fast under kanelsnurren. 
  9. Lad kanelsnurrene efterhæve i ca. 30 minutter.
  10. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  11. Pensl kanelsnurrene med lidt mælk og drys med svensk perlesukker. 
  12. Bag kanelsnurrene i ovnen i ca. 12-15 min. (alt efter størrelse), til de er gyldne og gennembagte.
  13. Lad kanelsnurrene køle af – men spis dem lune.
Velbekomme!
 

Skriv et svar