
Kanelsnurrer
Svampede, bløde kanelsnurrer med masser af remonce og knasende perlesukker på toppen – så bliver det ikke bedre!
Kanelsnurrene er et hyggeligt weekendprojekt, som passer perfekt til efteråret, der snart er på vej.
- Tid i alt: 2,5 time
- 8-10 kanelsnurrer
- Specielle redskaber: evt. en røremaskine
Ingredienser
Dej:
- 25 g. gær
- 3 dl. sødmælk (+ lidt til pensling)
- 1 æg
- 100 g. sukker
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 650 g. hvedemel (+ lidt til udrulning)
- ½ tsk. salt
- 100 g. blødt smør
Remonce:
- 2 spsk. kanel
- 100 g. blødt smør
- 1 spsk. brun farin
- 100 g. sukker
- (½ pakke revet marcipan, hvis du har lyst)
- 2 spsk. svensk perlesukker
Tip!
Kanelsnurrene smager også dejligt dagen efter – giv dem 10-15 sekunder i mikroovnen, så de bliver lune og svampede.
Fremgangsmåde
Dej:
- Tag smør ud af køleskabet, så det bliver blødt.
- Lun mælken i en lille gryde.
- Smuldr gær i en røreskål og tilføj lun mælk. Rør rundt.
- Tilføj æg, sukker, kardemomme og salt. Rør rundt.
- Tilsæt næsten alt melet, til dejen begynder at samle sig.
- Når dejen næsten har samlet sig, tilføjes blødt smør i tern.
- Tilføj resten af melet og ælt dejen i et par minutter, til dejen har samlet sig helt, og den ikke klistrer.
- Lad dejen hæve i 1 time på køkkenbordet med et viskestykke over sig.
Remonce:
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt, til massen er ensartet.
- Vil du have marcipan i remoncen, skal den rives på den grove side af et rivejern.
- Stil remoncen til side på køkkenbordet, til den skal bruges.
Kanelsnurrer:
- Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud af skålen. Dejen må ikke æltes her.
- Rul dejen ud til en stor firkant på ca. ½ cm. i tykkelse.
- Hæld remoncen ud på dejen og smør den ud med en kniv eller ske. Kom godt rundt på hele firkanten.
- Tag fat i den ene side af dejen og fold den over den anden side, så dejen foldes sammen på midten.
- Skær 8 eller flere lige store dele af dejen.
- Tag et stykke og skær igennem, men lad 1 cm. være i toppen (så det ligner et par bukser).
- Twist hver strimmel, og sno strimlerne sammen, som hvis det var en fletning.
- Rul fletningen sammen og sørg for, at enden sidder godt fast under kanelsnurren.
- Lad kanelsnurrene efterhæve i ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pensl kanelsnurrene med lidt mælk og drys med svensk perlesukker.
- Bag kanelsnurrene i ovnen i ca. 12-15 min. (alt efter størrelse), til de er gyldne og gennembagte.
- Lad kanelsnurrene køle af – men spis dem lune.