
Fiskefilet med hjemmelavet remoulade
Hjemmepanerede rødspætter med hjemmelavet remoulade på rugbrød med grøntsagsstænger. Den perfekte frokost til weekenden eller en lækker aftensmad, der er lidt ekstra, hvis I skal have rugbrød!
- Tid i alt: 30 minutter
- 4 personer
Ingredienser
Hjemmelavet remoulade:
- 3 store spsk. mayonnaise (gerne en god én på glas)
- 5-6 skiver syltede agurker eller cornichoner
- 2 spsk. saft fra de syltede agurker eller cornichoner
- 1 spsk. syltede kapers
- 1 lille gulerod
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ citron (saft)
- Salt og peber
Fiskefilet:
- 8 friske rødspættefileter (ca. 2 pakker)
- 2 dl. hvedemel
- 2 æg
- ½ dl. mælk
- 2 dl. panko- eller hvederasp
- Salt og peber
- Rapsolie til stegning
- 8 friske rødspættefileter (ca. 2 pakker)
- 2 dl. hvedemel
- 2 æg
- ½ dl. mælk
- 2 dl. panko- eller hvederasp
- Salt og peber
- Rapsolie til stegning
Resten:
- 8 skiver lækkert rugbrød (evt. fra bageren)
- Smør til brødet
- 8 gulerødder
- 1 agurk
- 1 rød peberfrugt
- Evt. 1 citron til servering
- Evt. lidt persille til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd evt. ovnen på 180 grader varmluft og klargør en bageplade med bagepapir, hvis du vil holde rødspætterne lune i ovnen.
Hjemmelavet remoulade:
- Kom mayonnaise i en skål sammen med saften fra de syltede agurker eller cornichoner, karry og gurkemeje. Rør rundt.
- Skræl gulerod og skær i meget små tern. Kom i remouladen.
- Finthak syltede agurker eller cornichoner og kapers og kom i remouladen. Rør godt rundt.
- Smag remouladen til med salt, peber og citronsaft.
Fiskefilet:
- Dup rødspættefileterne tørre med lidt køkkenrulle, så de ikke er fugtige.
- Lav tre dybe tallerkener klar til panering: én med mel, én med sammenpisket æg og mælk og én med rasp krydret med salt og peber.
- Dyp først rødspætterne i mel, så i æggeblandingen og til sidst i rasp.
- Varm en stor pande op med rigeligt olie og steg rødspætterne i ca. 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med ekstra salt.
- Kom rødspætterne på en tallerken med køkkenrulle eller kom dem i ovnen, hvis du vil holde dem lune.
Resten:
- Skær rugbrød i skiver og læg på en tallerken eller et serveringsfad.
- Kom smør i en skål og stil til side indtil servering.
- Skyl agurk og skær i stave.
- Skræl og skyl gulerødder og skær i stave.
- Skyl peberfrugt og kassér kernehuset. Skær i stave.
- Kom alle tre dele i glas eller skåle til servering.
- Skyl og skær citron i både. Kom i en skål til servering.
- Skyl og pluk evt. lidt persille til pynt.
Servering:
Servér hjemmepanerede rødspætter på rugbrød smurt med smør. Spis hjemmelavet remoulade og grøntsagsstænger til. Dryp med frisk citronsaft udover.