Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

Hjemmepanerede rødspætter med hjemmelavet remoulade på rugbrød med grøntsagsstænger. Den perfekte frokost til weekenden eller en lækker aftensmad, der er lidt ekstra, hvis I skal have rugbrød! 

Ingredienser

Hjemmelavet remoulade:

  • 3 store spsk. mayonnaise (gerne en god én på glas)  
  • 5-6 skiver syltede agurker eller cornichoner 
  • 2 spsk. saft fra de syltede agurker eller cornichoner
  • 1 spsk. syltede kapers 
  • 1 lille gulerod 
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ citron (saft) 
  • Salt og peber

Fiskefilet:

  • 8 friske rødspættefileter (ca. 2 pakker) 
  • 2 dl. hvedemel 
  • 2 æg 
  • ½ dl. mælk
  • 2 dl. panko- eller hvederasp
  • Salt og peber
  • Rapsolie til stegning
  • 8 friske rødspættefileter (ca. 2 pakker) 
  • 2 dl. hvedemel 
  • 2 æg 
  • ½ dl. mælk
  • 2 dl. panko- eller hvederasp
  • Salt og peber
  • Rapsolie til stegning

Resten:

  • 8 skiver lækkert rugbrød (evt. fra bageren) 
  • Smør til brødet
  • 8 gulerødder
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt 
  • Evt. 1 citron til servering 
  • Evt. lidt persille til pynt

 

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd evt. ovnen på 180 grader varmluft og klargør en bageplade med bagepapir, hvis du vil holde rødspætterne lune i ovnen. 

Hjemmelavet remoulade:

  1. Kom mayonnaise i en skål sammen med saften fra de syltede agurker eller cornichoner, karry og gurkemeje. Rør rundt.
  2. Skræl gulerod og skær i meget små tern. Kom i remouladen. 
  3. Finthak syltede agurker eller cornichoner og kapers og kom i remouladen. Rør godt rundt.
  4. Smag remouladen til med salt, peber og citronsaft. 

Fiskefilet:

  1. Dup rødspættefileterne tørre med lidt køkkenrulle, så de ikke er fugtige.
  2. Lav tre dybe tallerkener klar til panering: én med mel, én med sammenpisket æg og mælk og én med rasp krydret med salt og peber. 
  3. Dyp først rødspætterne i mel, så i æggeblandingen og til sidst i rasp.
  4. Varm en stor pande op med rigeligt olie og steg rødspætterne i ca. 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med ekstra salt.
  5. Kom rødspætterne på en tallerken med køkkenrulle eller kom dem i ovnen, hvis du vil holde dem lune. 

Resten:

  1. Skær rugbrød i skiver og læg på en tallerken eller et serveringsfad. 
  2. Kom smør i en skål og stil til side indtil servering.
  3. Skyl agurk og skær i stave.
  4. Skræl og skyl gulerødder og skær i stave.
  5. Skyl peberfrugt og kassér kernehuset. Skær i stave. 
  6. Kom alle tre dele i glas eller skåle til servering.
  7. Skyl og skær citron i både. Kom i en skål til servering. 
  8. Skyl og pluk evt. lidt persille til pynt. 

Servering:

Servér hjemmepanerede rødspætter på rugbrød smurt med smør. Spis hjemmelavet remoulade og grøntsagsstænger til. Dryp med frisk citronsaft udover. 

Skriv et svar