Citrontærte - Level 1

Klassisk citrontærte: ‘Tarte au Citron’

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g. hvedemel
  • 100 g. flormelis 
  • ½ tsk. salt 
  • 200 g. koldt smør
  • 1 æg

Citroncreme

  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 150 g. sukker
  • 1,5 dl. citronsaft (3-4 citroner) 
  • 5 g. majsstivelse 
  • Skal fra 2 citroner
  • 50 g. koldt smør i tern 

Italiensk marengs

  • 125 g. æggehvide
  • 200 g. sukker
  • 1 dl. vand

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Kom det hele i en foodprocessor/minihakker af en eller to omgange (kommer an på størrelsen af din maskine)
  • Kom dejen mellem to stykker bagepapir, og rul den ud til den rette størrelse ift. din tærteform (1 cm. i tykkelsen). 
  • Sæt dejen på køl i 10-15 minutter, da den på den måde er lettere at arbejde med.
  • Kom dejen i tærteformen. Sørg for at dejen er godt trykket ind i kanterne, da der ellers ikke vil være meget plads til cremen. 
  • Prik bunden med en gaffel og blindbag tærten i ovnen i 10 minutter med bagepapir i tærten og en omgang tørre ris ovenpå (dette gør at tærten ikke hæver, så der er plads til citroncremen) på 175 grader varmluft. 
  • Tag bagepapiret med ris ud af tærten, og bag tærten yderligere 5-8 min. på 175 grader. 
  • Lad tærtebunden køle af. 

Citroncreme

  1. Vask citronerne godt. Riv skallen fra 2 citroner og pres saften fra 3-4. 
  2. Kom saften, skallen og sukkeret i en gryde. Kog det op til sukkeret er opløst.
  3. I en anden gryde kommes æg og æggeblommer i.
  4. Kom majsstivelse i et glas med lidt vand og opløs det.
  5. Pisk æggemassen i gryden og tilsæt majsstivelsen. 
  6. Tilsæt herefter sukker-citronvæsken og pisk. 
  7. Citroncremen må ikke overstige 80 grader, da den vil danne små nistre af æg. 
  8. Når cremen tykner, tages den af varmen, og koldt smør tilsættes i små tern.
  9. Rør rundt i cremen med en dejskraber, til den er glat og ensartet, og hæld den på den afkølede tærtebund. 

Italiensk marengs

  1. Kom sukker og vand i en gryde.
  2. Varm massen op til 110 grader. 
  3. Imens piskes æggehviderne stive i en røremaskine eller med en elpisker. 
  4. Når sukkermassen er 110 grader, hældes den ned til æggehviderne i en tynd stråle. 
  5. Pisk i 5-10 minutter yderligere, for at sikre den italienske marengs bliver blank.

Samling af tærten

  1. Kom den italienske marengs i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl og pynt tærten lige som du har lyst.
  2. Brug en gasbrænder til at brænde marengsen, eller sæt tærten i ovnen under grill i 2-3 minutter. Hold øje, det går stærkt! 
  3. Lad tærten køle af – velbekomme!

Tip

  • Man kan også sagtens lave denne tærte med lime – det smager fantastisk sammen med marengsen!

Skriv et svar