
Græskarmuffins
Skønne muffins med græskar og masser af krydderier.
Disse muffins har gulerodskage-vibes, og det elsker jeg! Cremet frosting og svampet dej med knas fra valnødderne. MUMS!
- Tid i alt: 1 time
- 8-10 muffins
- Specielle redskaber: muffinforme, evt. en sprøjtepose med tyl, hvis du vil dekorere dine muffins med frosting.
Ingredienser
Muffins:
- 100 g. smør
- 65 g. sukker
- 35 g. brun farin
- 2 æg
- 100 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- ¼ hokkaido-græskar
- 1 dl. valnødder
Frosting:
- 75 g. smør
- 85 g. flormelis
- 100 g. flødeost
- ½ citron, ØKO (saft og skal)
Pynt:
- Ekstra valnødder
- Skovsyre
- Andet pynt, I har lyst til at bruge
Tip!
Lav dobbelt muffinforme, så ikke dejen flyder ud under bagning. På den måde holder formen bedre!
Fremgangsmåde
Muffins:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft og find en bageplade frem.
- Tag smør ud af køleskabet, så det er blødt, når det skal bruges. Lad også smørret til frostingen blive ude på køkkenbordet.
- Skyl og riv græskar på den grove side af et rivejern. Behold skrællen på.
- Hak valnødder groft og kom dem i en skål.
- Kom alle ingredienser i skåle, så de er klar til, når I skal bruge dem.
- Kom blødt smør i en skål med sukker og brun farin. Pisk, til smørmassen er luftig.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk, til dejen er jævn.
- Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør det sammen.
- Tilføj de tørre ingredienser til den våde dej og vend rundt med en dejskraber.
- Tilføj revet græskar og hakkede valnødder til dejen,
- Kom 1,5 spsk. dej i muffinformene, så de kun lige er fyldt (pas på med at overfylde dem, de hæver i ovnen).
- Bag muffins i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennembagte. Hold øje undervejs.
- Lad muffins køle helt af, mens I laver frosting.
Frosting:
- Kom smør i en skål og pisk, til det er luftigt.
- Kom flormelis i skålen med smør og pisk, til det er luftigt.
- Tilføj flødeost og vend rundt med en dejskraber.
- Skyl citron og riv skallen på den fine side af et rivejern.
- Tilføj citronskal og -saft til frostingen.
- Kom frostingen i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker at bruge.
- Læg frostingen på køl, til muffins er klar til at blive pyntet.
Pynt:
- Hak lidt valnødder fint.
- Pynt muffins med frostingen og top med valnødder, skovsyre eller lige den pynt, I har lyst til.
- Servér muffins med kaffe og te og nyd dem med nogle, du holder af.
- Velbekomme!