Græskarmuffins

Skønne muffins med græskar og masser af krydderier.

Disse muffins har gulerodskage-vibes, og det elsker jeg! Cremet frosting og svampet dej med knas fra valnødderne. MUMS!

Ingredienser

Muffins:

  • 100 g. smør
  • 65 g. sukker
  • 35 g. brun farin
  • 2 æg
  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ¼ hokkaido-græskar
  • 1 dl. valnødder

Frosting:

  • 75 g. smør
  • 85 g. flormelis
  • 100 g. flødeost
  • ½ citron, ØKO (saft og skal)

Pynt:

  • Ekstra valnødder
  • Skovsyre
  • Andet pynt, I har lyst til at bruge
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Tip!

Lav dobbelt muffinforme, så ikke dejen flyder ud under bagning. På den måde holder formen bedre!

Fremgangsmåde

Muffins:

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft og find en bageplade frem.
  2. Tag smør ud af køleskabet, så det er blødt, når det skal bruges. Lad også smørret til frostingen blive ude på køkkenbordet. 
  3. Skyl og riv græskar på den grove side af et rivejern. Behold skrællen på.
  4. Hak valnødder groft og kom dem i en skål. 
  5. Kom alle ingredienser i skåle, så de er klar til, når I skal bruge dem.
  6. Kom blødt smør i en skål med sukker og brun farin. Pisk, til smørmassen er luftig.
  7. Tilsæt et æg ad gangen og pisk, til dejen er jævn.
  8. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør det sammen.
  9. Tilføj de tørre ingredienser til den våde dej og vend rundt med en dejskraber. 
  10. Tilføj revet græskar og hakkede valnødder til dejen, 
  11. Kom 1,5 spsk. dej i muffinformene, så de kun lige er fyldt (pas på med at overfylde dem, de hæver i ovnen).
  12. Bag muffins i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennembagte. Hold øje undervejs. 
  13. Lad muffins køle helt af, mens I laver frosting. 

Frosting:

  1. Kom smør i en skål og pisk, til det er luftigt. 
  2. Kom flormelis i skålen med smør og pisk, til det er luftigt.
  3. Tilføj flødeost og vend rundt med en dejskraber.
  4. Skyl citron og riv skallen på den fine side af et rivejern.
  5. Tilføj citronskal og -saft til frostingen.
  6. Kom frostingen i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker at bruge.
  7. Læg frostingen på køl, til muffins er klar til at blive pyntet.

Pynt:

  1. Hak lidt valnødder fint.
  2. Pynt muffins med frostingen og top med valnødder, skovsyre eller lige den pynt, I har lyst til.
  3. Servér muffins med kaffe og te og nyd dem med nogle, du holder af.
  4. Velbekomme!
 

Skriv et svar