Hjemmelavet Baodej
- Tid i alt: 3,5 time
- Personer: 4
- Specielle redskaber: Bambusdamper og røremaskine (rul ned i opskriften og se mit tip!)
Ingredienser
- 10 g. gær
- 2 dl. vand (lunkent)
- 1 spsk. sukker
- 2 spsk. smør (smeltet)
- 1 tsk. salt
- 400 g. hvedemel
- Lidt neutral olie til pensling
Fremgangsmåde
- Bland gær med lunkent vand i en røreskål. Rør godt rundt.
- Tilsæt sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemelet. Når dejen ligner en tyk grød, så tilsættes resten af melet (hold igen, mel suger forskelligt. Mærk, hvornår dejen føles smidig!)
- Sæt dejen til hævning under et viskestykke i ca. 1,5-2 timer.
- Når dejen har hævet må du ikke ælte den (så vil den trække sig sammen og være svær at arbejde med).
- Lav små boller af dejen og tryk dem flade med fingrene.
- Pensl dine Bao med lidt neutral olie.
- Fold dine Bao sammen på midten, så de ligner halvmåner.
- Hvis du har tid, kan du lade dine Bao efterhæve i ca. 20-30 minutter.
- Læg dine Bao i en bambusdamper (se mit tip, hvis ikke du har en bambusdamper).
- Damp dine Bao i 20-25 minutter.
- Servér Bao med lækkert fyld som f.eks. teriyaki pulled pork (se min opskrift på teriyaki pulled pork).
- Velbekomme!
Tip
Du kan sagtens lave dejen uden en røremaskine.
Hvis ikke du har en bambusdamper, kan du med fordel skære en masse små huller i et stykke bagepapir. Kom bagepapiret i en si eller et dørslag og læg dine Bao i. Damp dine Bao i 20-25 minutter over en gryde, der småsimre med vand. Se min video nedenfor!
Afspil video