Hjemmelavet Baodej

Ingredienser

  • 10 g. gær
  • 2 dl. vand (lunkent)
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. smør (smeltet)
  • 1 tsk. salt
  • 400 g. hvedemel
  • Lidt neutral olie til pensling

Fremgangsmåde

  1. Bland gær med lunkent vand i en røreskål. Rør godt rundt.
  2. Tilsæt sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemelet. Når dejen ligner en tyk grød, så tilsættes resten af melet (hold igen, mel suger forskelligt. Mærk, hvornår dejen føles smidig!)
  3. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i ca. 1,5-2 timer. 
  4. Når dejen har hævet må du ikke ælte den (så vil den trække sig sammen og være svær at arbejde med).
  5. Lav små boller af dejen og tryk dem flade med fingrene.
  6. Pensl dine Bao med lidt neutral olie.
  7. Fold dine Bao sammen på midten, så de ligner halvmåner.
  8. Hvis du har tid, kan du lade dine Bao efterhæve i ca. 20-30 minutter. 
  9. Læg dine Bao i en bambusdamper (se mit tip, hvis ikke du har en bambusdamper). 
  10. Damp dine Bao i 20-25 minutter.
  11. Servér Bao med lækkert fyld som f.eks. teriyaki pulled pork (se min opskrift på teriyaki pulled pork). 
  12. Velbekomme! 

Tip

Du kan sagtens lave dejen uden en røremaskine.

Hvis ikke du har en bambusdamper, kan du med fordel skære en masse små huller i et stykke bagepapir. Kom bagepapiret i en si eller et dørslag og læg dine Bao i. Damp dine Bao i 20-25 minutter over en gryde, der småsimre med vand. Se min video nedenfor!  

 

Afspil video

Skriv et svar