Frejas cookies med hvid og mørk chokolade

Denne opskrift betyder noget for mig, da det er de cookies, min søster altid har bagt til mig. Vi har boet i lejlighed sammen på Nørrebro, og jeg husker tydeligt, hvordan hun ofte bagte en kæmpe portion og gemte halvdelen af cookiedejen i fryseren (smart, for så var der altid en anledning til nybagte cookies uden besvær!). Tak for at dele opskriften med mig, Freja. <3 

Ingredienser

  • 250 g. sukker
  • 275 g. brun farin
  • 275 g. blødt smør
  • 2 æg
  • 475 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. selvvalgt chokolade (jeg bruger hvid og mørk chokolade) 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pisk sukker, brun farin og blødt smør sammen. Tilsæt æg og pisk.
  3. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  4. Tilsæt de tørre ingredienser til sukkermassen.
  5. Hak chokolade i små stykker og tilsæt.
  6. Stil dejen på køl i ca. 30 minutter – så er den lettere at arbejde med.
  7. Form kugler af dejen i ønsket størrelse (mine vejede ca. 65 g., så får du store cookies).
  8. Bag cookies på en bageplade med bagepapir i ca. 15 minutter, til de er gyldne. 
  9. Lad dine cookies køle af på en rist, til de er blevet sprøde.
  10. Velbekomme! 

Tip

Hvis du vil have helt runde cookies, kan du med fordel ‘forme’ dem med en skål. Find en skål, der er lidt større end din cookie, sæt den over cookien og kør rundt, til cookien har samlet sig. Se min video nedenfor! 

Gem evt. halvdelen af cookiedejen som kugler i fryseren i en pose eller en bøtte. Så har du altid dej klar til friske cookies. Når de skal bages, tages cookiedejskuglerne ud på køkkenbordet i ca. 15 minutter til optøgning, før de kommer i ovnen i ca. 15 minutter ved 175 grader. 

 

Skriv et svar