
Hverdagsrisotto med svampe og parmesan
- Tid i alt: 40 minutter
- 4 personer
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 200 g. svampe (fx champignoner)
- Madolie
- 4 dl. grødris
- 1,25 l. vand
- 2 bouillonterninger
- 100 g. revet parmesan
- 1-2 spsk. smør
- 1 potte frisk persille
- Citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint.
- Rens svampe og skær i skiver.
- Varm en gryde op med olie og steg løg og hvidløg, til løgene er klare.
- Tilføj svampe i gryden og steg, til de er gyldne og har smidt væsken.
- Tilsæt grødris og lad dem stege lidt med.
- Tilsæt vandet lidt efter lidt til risene, indtil al vandet er optaget, og risene er møre. Det tager ca. 25 minutter. Tilsæt evt. mere væske undervejs, hvis risottoen bliver for tør. Den skal have konsistens som en tynd grød, og den skal flyde ud på en tallerken, den må ikke kunne stå af sig selv.
- Tilføj bouillonterninger undervejs.
- Skyl og hak persille fint.
- Riv parmesan på den grove side af et rivejern.
- Kom parmesan, smør og hakket persille i risottoen.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Servér risotto i dybe tallerkener med mere friskrevet parmesan og finthakket persille.
- Velbekomme!