
Hjemmesylt
- Tid i alt: 20 minutter
- 2 portioner (én portion syltede rødløg og én portion syltede agurker)
- Specielle redskaber: Sylteglas og mandolinjern.
Ingredienser
(hjemmesyltede rødløg)
- 4-5 rødløg (alt efter størrelse)
- 1,5 dl. vand
- 1,5 dl. eddike
- 1,5 dl. sukker
- Lidt citronsaft
- 5 peberkorn
(hjemmesyltede agurker)
- 2 agurker
- 1,5 dl. vand
- 1,5 dl. eddike
- 1,5 dl. sukker
- 5 peberkorn
Fremgangsmåde
- Uanset om du både laver rødløg og agurker eller kun én af delene, skal du starte med at sætte syltelagen over.
- Vand, eddike og sukker kommes i en gryde.
- Kog lagen op, til sukkeret er opløst.
- Skær agurk og rødløg fint – brug evt. et mandolinjern.
- Skold dine sylteglas med kogende vand, tilsæt agurk og rødløg til hver sit glas og hæld syltelagen over.
- Tilsæt peberkorn til begge glas.
- Tilsæt citronsaft til rødløgene, da det fremhæver den flotte, lyserøde farve!
- Servér til f.eks. Gourmet Hot Dogs eller i en burger.
- Velbekomme!