Kartoffelsalat med sennepsvinaigrette, grønne asparges og parmesan

Ingredienser

  •  500 g. kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1/4 parmesan
Dressing:
  • 3 tsk. sennep
  • 1/2 citron (saft) 
  • 1 spsk. honning, flydende 
  • 1/2 dl. olie (gerne en god olivenolie)
  • Salt og peber
 

 

 
 
 
 
 
 

Fremgangsmåde

Kartofler og asparges:

  1. Skrub eller skræl kartofler. Skær evt. større kartofler i mindre stykker.
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 min., til de er møre. 
  3. Knæk enderne af de grønne asparges. Skyl de grønne asparges og skør dem i mundrette stykker. Kom aspargesstykkerne i gryden med kartoflerne i de sidste 2 min. af kartoflernes kogetid. 

Dressing:

  1.  Pisk en dressing sammen af sennep, citronsaft, honning, olie, salt og peber. Smag den til. 

Anretning:

  1. Anret kartofler på et fad og hæld dressingen udover kartoflerne.
  2. Top kartoflerne med de grønne asparges.
  3. Skær skiver af parmesan eller riv på skæresiden af et rivejern.
  4. Top kartoffelsalaten med parmesanflager.
  5. Servér til fx en lækker grillmenu.
  6. Velbekomme!
 

Skriv et svar