
Kartoffelsalat med sennepsvinaigrette, grønne asparges og parmesan
- Tid i alt: 30 minutter
- 2 personer
Ingredienser
- 500 g. kartofler
- 1 bundt grønne asparges
- 1/4 parmesan
Dressing:
- 3 tsk. sennep
- 1/2 citron (saft)
- 1 spsk. honning, flydende
- 1/2 dl. olie (gerne en god olivenolie)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Kartofler og asparges:
- Skrub eller skræl kartofler. Skær evt. større kartofler i mindre stykker.
- Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 min., til de er møre.
- Knæk enderne af de grønne asparges. Skyl de grønne asparges og skør dem i mundrette stykker. Kom aspargesstykkerne i gryden med kartoflerne i de sidste 2 min. af kartoflernes kogetid.
Dressing:
- Pisk en dressing sammen af sennep, citronsaft, honning, olie, salt og peber. Smag den til.
Anretning:
- Anret kartofler på et fad og hæld dressingen udover kartoflerne.
- Top kartoflerne med de grønne asparges.
- Skær skiver af parmesan eller riv på skæresiden af et rivejern.
- Top kartoffelsalaten med parmesanflager.
- Servér til fx en lækker grillmenu.
- Velbekomme!