
Pumpkin Spice-kage
Her er en rigtig efterårskage med masser af krydderier samt en sød og syrlig creme cheese frosting. Ovenikøbet er kagen lavet til 15 personer, så den er ideel at servere til en fødselsdag eller andet efterårshygge!
- Tid i alt: ca. 50 min.
- 15 personer
- Specielle redskaber: kageform på 38x25 cm.
Ingredienser
Pumpkin Spice-kage:
- 350 g. smør
- 5 æg
- 350 g. brun farin
- 350 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 3 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. kardemomme
- 1/2 tsk. salt
- 450 g. revet hokkaidogræskar
- 150 g. valnødder
Frosting:
- 400 g. flødeost (ikke en light version, da cremen kan skille)
- 100 g. flormelis
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 1/2 citron (saft og skal)
- 1/2 appelsin (saft og skal)
- Ekstra valnødder til toppen
Fremgangsmåde
Pumpkin Spice-kage:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft og find en bagerist frem.
- Smelt smør.
- Pisk æg og brun farin luftigt.
- Tilføj alle de tørre ingredienser.
- Kom smeltet smør i og vend rundt.
- Kom revet græskar og hakkede valnødder i dejen.
- Kom dejen i en kageform og bag den i ca. 30 min. Lad kagen køle af.
Frosting:
- Kom flødeost i en skål med flormelis, citronsaft og -skal, appelsinsaft og -skal og vaniljesukker. Pisk luftigt.
9. Pynt kagen med frosting og valnødder.
Velbekomme!