
Okonomiyaki med grøntsager, mayo og teriyakisauce
- Tid i alt: 30 minutter
- 2 stk.
Ingredienser
- 4 æg
- 2 dl. hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 1 dl. kogende vand
- 1 tsk. grøntsagsbouillon
- 1 spsk. soja
- 1/2 spidskål (lille)
- 2 gulerødder (mellem størrelse)
- Lidt olie til stegning
- 2 spsk. teriyakisauce
- 2 spsk. mayo
- Lidt purløg eller forårsløg til topping
- 2 tsk. sesamfrø til topping
Fremgangsmåde
- Kom æg i en skål med mel og salt. Pisk godt, til dejen er jævn.
- Kog vand i en elkedel.
- Rør bouillon ud i vandet.
- Tilsæt bouillonvandet og soja til dejen og pisk godt, til dejen er ensartet.
- Skyl og snit spidskål fint.
- Skræl og riv gulerødder groft på et rivejern. Kom begge dele i dejen.
- Varm en pande op med olie og kom halvdelen af dejen på panden. Lad pandekagen stege i ca. 3-4 min. Vend en lille tallerken på hovedet og læg den på pandekagen. Vend pandekagen og panden rundt, så pandekagen ligger på tallerken. Skub forsigtigt pandekagen ned på panden igen med den stegte overflade opad. Steg den anden side af pandekagen i ca. 3-4 min.
- Gør det samme med den anden pandekage.
- Pynt dine okonomiyaki med finthakket purløg eller forårsløg og lav striber med mayo og teriyakisauce (kom evt. begge dele i hver sin lille sprøjtepose, det gør det lidt nemmere). Top med sesamfrø.
- Velbekomme!