Citrontrifli
Denne lille fine dessert er inspireret af den klassiske citrontærte ‘Tarte au Citron’. Den er så lækker!
- Tid i alt: 45 min
- Personer: 4 personer
- Specielle redskaber: En sprøjtepose med tyl, en lille gasbrænder, elpisker eller røremaskine
Ingredienser
Citroncreme
- 1 usprøjtet citron
- 100 g. sukker
- 1 æg
- 1 æggeblomme
- 35 g. koldt smør i tern
Vaniljecreme
- 1,5 dl. piskefløde
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljepasta eller ½ stang vanilje
Marengsmasse
- 1 ½ æggehvide
- 75 g. sukker
Andet
- 8 havrekiks
- 1 stor håndfuld mandler
Fremgangsmåde
Citroncreme
- Vask citronen og riv skallen ned i en gryde sammen med saften derfra.
- Kom sukker, æg og æggeblomme med ned i gryden og varm massen op.
- Massen må endelig ikke koge, da det vil danne små nistre af æg, hvis citroncremen overstiger 80 grader.
- Citroncremen tages af varmen, og det kolde smør tilsættes i små tern.
- Si citroncremen, så den bliver helt glat og ensartet.
- Kom citroncremen på køl, mens du forbereder det andet.
Vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen og rør kornene der fra med en kniv mod et skærebræt sammen med sukkeret, så vaniljekornene løsner sig.
- Tilsæt vaniljesukkeret til piskefløden, og pisk fløden til flødeskummen.
- Sørg for flødeskummen ikke er for flydende, men den stadig er blød.
Marengsmasse
- Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine.
- Tilsæt sukkeret lidt af gangen.
- Pisk indtil massen er stiv og kan sprøjtes ud i en sprøjtepose med tyl.
Samling af citrontriflien
- Hak 2 havrekiks til hvert glas.
- Hak mandlerne.
- Anret citrontriflien med kiks og nødder i bunden, vanilje- og citroncremen ovenpå.
- Lav 2 lag eller flere, hvis du bruger et højt glas.
- Sprøjt til sidst marengs på toppen i en stor, flot kegleform.
- Tag til sidst en gasbrænder og brænd marengsen til den tager farve!
Tip
- Måske du ikke får brugt al citroncremen. Brug den fx som en klassisk lemon curd på scones eller i andre kager!