Citrontærte - Level 2

Citrontrifli

Denne lille fine dessert er inspireret af den klassiske citrontærte ‘Tarte au Citron’. Den er så lækker!

Ingredienser

Citroncreme

  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g. sukker
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 35 g. koldt smør i tern

Vaniljecreme

  • 1,5 dl. piskefløde 
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljepasta eller ½ stang vanilje

Marengsmasse

  • 1 ½ æggehvide 
  • 75 g. sukker

Andet

  • 8 havrekiks 
  • 1 stor håndfuld mandler

Fremgangsmåde

Citroncreme

  1. Vask citronen og riv skallen ned i en gryde sammen med saften derfra.
  2. Kom sukker, æg og æggeblomme med ned i gryden og varm massen op. 
  3. Massen må endelig ikke koge, da det vil danne små nistre af æg, hvis citroncremen overstiger 80 grader. 
  4. Citroncremen tages af varmen, og det kolde smør tilsættes i små tern. 
  5. Si citroncremen, så den bliver helt glat og ensartet.
  6. Kom citroncremen på køl, mens du forbereder det andet. 

 

Vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen og rør kornene der fra med en kniv mod et skærebræt sammen med sukkeret, så vaniljekornene løsner sig. 
  2. Tilsæt vaniljesukkeret til piskefløden, og pisk fløden til flødeskummen. 
  3. Sørg for flødeskummen ikke er for flydende, men den stadig er blød. 

Marengsmasse

  1. Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine. 
  2. Tilsæt sukkeret lidt af gangen.
  3. Pisk indtil massen er stiv og kan sprøjtes ud i en sprøjtepose med tyl.

Samling af citrontriflien

  1. Hak 2 havrekiks til hvert glas.
  2. Hak mandlerne.
  3. Anret citrontriflien med kiks og nødder i bunden, vanilje- og citroncremen ovenpå. 
  4. Lav 2 lag eller flere, hvis du bruger et højt glas. 
  5. Sprøjt til sidst marengs på toppen i en stor, flot kegleform. 
  6. Tag til sidst en gasbrænder og brænd marengsen til den tager farve!

Tip

  • Måske du ikke får brugt al citroncremen. Brug den fx som en klassisk lemon curd på scones eller i andre kager!

Skriv et svar