Teriyaki-glaserede kyllingelår

Smagfulde kyllingelår glaserede med en lækker teriyakimarinade!

Jeg har valgt at servere rodfrugter og en skøn efterårssalat til mine kyllingelår – du kan finde opskriften på salaten nederst på slidet. Tiden på opskriften er hele retten: Rodfrugter, kyllingelår og salat. 

Ingredienser

Rodfrugter:

  • 500 g. blandede rodfrugter (jeg har brugt rødbeder, pastinakker og gulerødder) 
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Krydderier (fx oregano, rosmarin eller timian) 

Kyllingelår med marinade:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 1/2 dl. teriyaki
  • 2 spsk. soja
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. flydende honning
  • 6 stk. kyllingelår
Salat
  •  Se opskrift nederst i slidet
 
 
 
 
 

Fremgangsmåde

Rodfrugter:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og klargør en bageplade med bagepapir frem.
  2. Skræl og skyl rodfrugter og skær dem i stave. Kom rodfrugterne på bagepladen.
  3. Vend rodfrugterne med olie, salt, peber og krydderier.
  4. Bag rodfrugterne i 35-40 min. Hold øje med dem undervejs og vend dem gerne løbende. 

Kyllingelår med marinade:

  1. Pil og hak hvidløg fint. 
  2. Skræl og hak ingefær fint.
  3. Kom begge dele i en skål med teriyaki, soja, fiskesauce og honning. Vend godt rundt. 
  4. Læg kyllingelår i et fad.
  5. Pensl kyllingelårene med teriyakimarinaden.
  6. Steg kyllingelårene i ovnen i ca. 20 min., til de er gennemstegte og glaserede. 

Servér teriyaki-glaserede kyllingelår med rodfrugter og efterårssalat. 

 

Skriv et svar