Teriyaki-glaserede kyllingelår
Smagfulde kyllingelår glaserede med en lækker teriyakimarinade!
Jeg har valgt at servere rodfrugter og en skøn efterårssalat til mine kyllingelår – du kan finde opskriften på salaten nederst på slidet. Tiden på opskriften er hele retten: Rodfrugter, kyllingelår og salat.
- Tid i alt: 1 time
- 2 personer
- Specielle redskaber: evt. en pensel.
Ingredienser
Rodfrugter:
- 500 g. blandede rodfrugter (jeg har brugt rødbeder, pastinakker og gulerødder)
- Olivenolie
- Salt og peber
- Krydderier (fx oregano, rosmarin eller timian)
Kyllingelår med marinade:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk ingefær
- 1/2 dl. teriyaki
- 2 spsk. soja
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. flydende honning
- 6 stk. kyllingelår
Salat
- Se opskrift nederst i slidet
Fremgangsmåde
Rodfrugter:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og klargør en bageplade med bagepapir frem.
- Skræl og skyl rodfrugter og skær dem i stave. Kom rodfrugterne på bagepladen.
- Vend rodfrugterne med olie, salt, peber og krydderier.
- Bag rodfrugterne i 35-40 min. Hold øje med dem undervejs og vend dem gerne løbende.
Kyllingelår med marinade:
- Pil og hak hvidløg fint.
- Skræl og hak ingefær fint.
- Kom begge dele i en skål med teriyaki, soja, fiskesauce og honning. Vend godt rundt.
- Læg kyllingelår i et fad.
- Pensl kyllingelårene med teriyakimarinaden.
- Steg kyllingelårene i ovnen i ca. 20 min., til de er gennemstegte og glaserede.
Servér teriyaki-glaserede kyllingelår med rodfrugter og efterårssalat.