Tarteletter - level 1

Tarteletter med kartoffelfyld, asparges og bacon

Ingredienser

Kartoffelfyld:

  • 12 stk. tarteletskaller 
  • 2 dåser asparges  
  • 500 g. kyllingebrystfilet 
  • 1 kg. kartofler 
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg 
  • Madolie
  • 1 grøntsagsboullionterning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • Salt og peber 

Topping:

  • 150 g. bacon
  • Persille

Fremgangsmåde

Tarteletter:

  1. Skræl kartofler og skær dem i grove stykker.
  2. Pil og hak løg og hvidløg fint.  
  3. Varm olie op i en gryde og steg løg og hvidløg i ca. 2-3 min., til løgene er bløde. 
  4. Tilføj kartofler og tilsæt bouillonterningen. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne. 
  5. Læg låg på, bring grydens indhold i kog og lad det koge i ca. 20 minutter, til kartoflerne er møre.
  6. Skær kylling i mindre stykker.
  7. Varm en pande op med olie og steg kylling. Krydr med salt og peber. 
  8. Stavblend kartoflerne og vandet, de har kogt i, til fyldet er helt glat og ensartet.
  9. Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt madlavningsfløden.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Tilsæt vand fra asparges, til fyldet har den rigtige konsistens.
  12. Kom kylling og aspargessnitter i tarteletfyldet.
  13. Varm en pande op og steg bacon, til det er sprødt. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle. 

Anretning:

  1. Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  2. Skyl og hak persille fint. 
  3. Varm tarteletterne i ovnen i ca. 4 min., til de er varme. 
  4. Anret tarteletskaller med tarteletfyld. Top med bacon, friskhakket persille og krydr med peber.
  5. Velbekomme!

Skriv et svar