
Tarteletter med kartoffelfyld, asparges og bacon
- Tid i alt: 30 min
- 4 personer
- Specielle redskaber: stavblender eller blender.
Ingredienser
Kartoffelfyld:
- 12 stk. tarteletskaller
- 2 dåser asparges
- 500 g. kyllingebrystfilet
- 1 kg. kartofler
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- Madolie
- 1 grøntsagsboullionterning
- 2,5 dl. madlavningsfløde
- Salt og peber
Topping:
- 150 g. bacon
- Persille
Fremgangsmåde
Tarteletter:
- Skræl kartofler og skær dem i grove stykker.
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Varm olie op i en gryde og steg løg og hvidløg i ca. 2-3 min., til løgene er bløde.
- Tilføj kartofler og tilsæt bouillonterningen. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne.
- Læg låg på, bring grydens indhold i kog og lad det koge i ca. 20 minutter, til kartoflerne er møre.
- Skær kylling i mindre stykker.
- Varm en pande op med olie og steg kylling. Krydr med salt og peber.
- Stavblend kartoflerne og vandet, de har kogt i, til fyldet er helt glat og ensartet.
- Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt madlavningsfløden.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt vand fra asparges, til fyldet har den rigtige konsistens.
- Kom kylling og aspargessnitter i tarteletfyldet.
- Varm en pande op og steg bacon, til det er sprødt. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle.
Anretning:
- Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
- Skyl og hak persille fint.
- Varm tarteletterne i ovnen i ca. 4 min., til de er varme.
- Anret tarteletskaller med tarteletfyld. Top med bacon, friskhakket persille og krydr med peber.
- Velbekomme!