
Efterårssalat med spidskål og dijondressing
Fyldig efterårssalat med spidskål, bønner, frugt og nødder. Salaten er toppet med en sursød dijondressing!
Salaten passer perfekt til teriyaki-glaserede kyllingelår og rodfrugter – find opskriften på disse nederst i slidet.
- Tid i alt: 10 minutter
- 2 personer
Ingredienser
Salat:
- 1/4 spidskål
- 1/4 rødkål
- 1 lille håndfuld grønne bønner, Haricot verts
- 5-6 cherrytomater
- 1/4 granatæble
- 1 lille håndfuld valnødder
Dressing:
- 2 tsk. dijonsennep
- 4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike eller 1/2 citron (saft)
- 1 spsk. flydende honning
- Lidt salt og peber
Fremgangsmåde
Salat:
- Skyl og snit spidskål og rødkål fint.
- Skær enderne af bønnerne, skær dem i mindre stykker og blanchér dem i kogende vand.
- Skyl og skær cherrytomater i halve.
- Pil granatæblekerner fra skroget.
- Top salaten med dressingen.
Dressing:
- Kom sennep, olivenolie, eddike eller citronsaft og honning i et glas med låg.
- Ryst glasset, så dressingen blandes.
- Hæld dressingen over salaten.
Top salaten med valnødder og servér som tilbehør til fx teriyaki-glaserede kyllingelår og rodfrugter.