Efterårssalat med spidskål og dijondressing

Fyldig efterårssalat med spidskål, bønner, frugt og nødder. Salaten er toppet med en sursød dijondressing!

Salaten passer perfekt til teriyaki-glaserede kyllingelår og rodfrugter – find opskriften på disse nederst i slidet. 

KØB HOS NEMLIG

Ingredienser

Salat:

  • 1/4 spidskål
  • 1/4 rødkål
  • 1 lille håndfuld grønne bønner, Haricot verts 
  • 5-6 cherrytomater
  • 1/4 granatæble
  • 1 lille håndfuld valnødder 
Dressing:
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike eller 1/2 citron (saft)
  • 1 spsk. flydende honning
  • Lidt salt og peber 
 
 
 
 
 

Fremgangsmåde

Salat:

  1. Skyl og snit spidskål og rødkål fint. 
  2. Skær enderne af bønnerne, skær dem i mindre stykker og blanchér dem i kogende vand.
  3. Skyl og skær cherrytomater i halve.
  4. Pil granatæblekerner fra skroget.
  5. Top salaten med dressingen. 

Dressing:

  1.  Kom sennep, olivenolie, eddike eller citronsaft og honning i et glas med låg.
  2. Ryst glasset, så dressingen blandes. 
  3. Hæld dressingen over salaten.
Top salaten med valnødder og servér som tilbehør til fx teriyaki-glaserede kyllingelår og  rodfrugter. 

 

 

Skriv et svar