
Ristaffel med kylling og masser af toppings
- Tid i alt: 40 minutter
- 4 personer
- Specielle redskaber: stavblender.
Ingredienser
Ris:
- 4 dl. ris
- 8 dl. vand
- Lidt salt
Sauce:
- 500 g. kyllingebrystfileter
- Madolie
- 1 løg
- 1 æble
- 3 spsk. karry
- 4 dl. mælk
- 2 dl. vand (den ene dl. bruges til maizena)
- 3 tsk. maizena
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 spsk. mangochutney
- Lidt citronsaft, salt og peber
Toppings:
- Banan og æble
- Rosiner
- Saltede peanuts
- Kokoschips
- Mangochutney
Fremgangsmåde
Ris:
- Skyl ris grundigt i en si og kom dem i en gryde med vand og salt.
- Kog ris i i ca. 10 minutter. Sluk for varmen og lad dem stå og dampe i ca. 10 min. med låg på.
Sauce:
- Skær kylling i strimler.
- Varm en stor gryde op med olie og steg kylling, til det er gennemstegt. Stil til side på en tallerken.
- Pil og hak løg og skær æble i tern.
- Kom løg og æble i den samme gryde, som kyllingen stegte i. Tilføj lidt ekstra olie. Steg løg og æble.
- Tilsæt karry og rist det af i et par minutter.
- Tilsæt al mælken, 1 dl. vand og grøntsagsbouillonen. Lad saucen koge op.
- Behold saucen rustik eller blend den med en stavblender.
- Lav en jævning af 1 dl. vand og maizena, rør godt rundt og tilføj til saucen. Kog saucen op, til den tykner.
- Smag saucen til med citronsaft, mangochutney, salt og peber.
Toppings:
- Skær banan og æble i skiver og tern.
- Kom banan, æble, rosiner, kokoschips og mangochutney i skåle til servering.
- Servér ristaffel med toppings.
- Velbekomme!