Ristaffel med kylling og masser af toppings

Ingredienser

 Ris:

  •  4 dl. ris
  • 8 dl. vand 
  • Lidt salt 
Sauce:
  • 500 g. kyllingebrystfileter
  • Madolie
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 3 spsk. karry
  • 4 dl. mælk
  • 2 dl. vand (den ene dl. bruges til maizena)
  • 3 tsk. maizena
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 spsk. mangochutney
  • Lidt citronsaft, salt og peber
Toppings:
  •  Banan og æble
  • Rosiner
  • Saltede peanuts
  • Kokoschips
  • Mangochutney
 
 
 
 
 
 

Fremgangsmåde

Ris:

  1. Skyl ris grundigt i en si og kom dem i en gryde med vand og salt. 
  2. Kog ris i i ca. 10 minutter. Sluk for varmen og lad dem stå og dampe i ca. 10 min. med låg på. 
Sauce:
  1.  Skær kylling i strimler.
  2. Varm en stor gryde op med olie og steg kylling, til det er gennemstegt. Stil til side på en tallerken. 
  3. Pil og hak løg og skær æble i tern. 
  4. Kom løg og æble i den samme gryde, som kyllingen stegte i. Tilføj lidt ekstra olie. Steg løg og æble.
  5. Tilsæt karry og rist det af i et par minutter. 
  6. Tilsæt al mælken, 1 dl. vand og grøntsagsbouillonen. Lad saucen koge op.
  7. Behold saucen rustik eller blend den med en stavblender. 
  8. Lav en jævning af 1 dl. vand og maizena, rør godt rundt og tilføj til saucen. Kog saucen op, til den tykner. 
  9. Smag saucen til med citronsaft, mangochutney, salt og peber. 
Toppings:
  1.  Skær banan og æble i skiver og tern.
  2. Kom banan, æble, rosiner, kokoschips og mangochutney i skåle til servering. 
  3. Servér ristaffel med toppings.
  4. Velbekomme! 

Skriv et svar