Kyllingemedister med rodfrugter, sovs og grønkålssalat
Reklame for og betalt samarbejde med De Danske Familiegårde og deres kyllingemedister.
Kyllingemedisteren er lavet af langsomtvoksende, danske velfærdskyllinger med saftigt kød fra kyllingelårene – den er perfekt krydret, så smagen sidder lige i skabet. Den indeholder kun 5% fedt – stadig uden at gå på kompromis med smagen. MUMS!
Jeg har valgt at servere kyllingemedisteren med sæsonens rodfrugter, en lækker grønkålssalat og selvfølgelig pandesovs.
Velbekomme!
- Tid i alt: 50 minutter
- 2 personer
Ingredienser
Ovnbagte rodfrugter:
- 500 g. blandede rodfrugter (jeg har brugt rødbeder, bolsjebeder, gulerødder, pastinakker og kartofler)
- 1 æble
- Olivenolie
- Salt og peber
- Frisk eller tørret timian
Kyllingemedister:
- Smør
- Olie
- 1 kyllingemedister fra De Danske Familiegårde
Grønkålssalat:
- 100 g. fintsnittet grønkål
- 2 tsk. dijonsennep
- 4 spsk. olivenolie
- ½ citron (saft)
- 1 spsk. flydende honning
- ½ bolsjebede
- ½ granatæble
- 1 lille håndfuld valnøddekerner
Brun sovs:
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- 2 dl. fond (svin, kalv, okse)
- 2-3 dl. kogevand fra medisteren
- Evt. lidt kulør, hvis du ønsker en mere brun farve
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Ovnbagte rodfrugter:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og find en bagerist frem.
- Skræl og skær rodfrugter i mindre stykker.
- Skyl og skær æble i både.
- Kom rodfrugter og æble i et ovnfast fad og vend med olie, salt og peber.
- Pluk timian og læg over rodfrugterne.
- Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gennembagte og gyldne.
Kyllingemedister:
- Kom rigeligt vand i en gryde og kog op.
- Kom medisteren i vandet og kog den i ca. 7-8 minutter, til den begynder at være fast. Lav imens grønkålssalaten.
- Gem kogevandet fra medisteren (beregn ca. 1,5 dl. pr. person).
- Varm en pande op med smør og olie og steg medisteren gylden på begge sider i ca. 4-5 min. på hver side. Prik evt. små huller med en lille kniv i medisteren, så ikke den sprækker undervejs.
- Lad medisteren hvile i ca. 5 minutter, inden den skæres i mindre portionsstykker.
Grønkålssalat:
- Skyl grønkål og kom i en serveringsskål.
- Pisk en dressing sammen af sennep, olie, citronsaft og honning og hæld den udover grønkålen.
- Massér det godt ind med hænderne, til kålen falder lidt sammen.
- Skræl og skær bolsjebeder i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
- Pil granatæblekerner og drys over salaten.
- Hak valnødder groft og drys over salaten.
Brun sovs:
- Kom smør på den samme pande medisteren har stegt på og lad det bruse op.
- Tilsæt hvedemel og rør rundt – lad det riste lidt af, til det bliver lysebrunt.
- Tilsæt fond lidt ad gangen, til du har en lind sovs. Tilføj evt. noget af kogevandet fra medisteren, til sovsen har den ønskede konsistens.
- Kom evt. lidt kulør i sovsen, til sovsen har den ønskede farve.
- Smag sovsen til med salt og peber.
Servér kyllingemedister fra De Danske Familiegårde med rodfrugter, grønkålssalat og brun sovs.
Velbekomme!
Velbekomme!