Kyllingemedister med rodfrugter, sovs og grønkålssalat

Reklame for og betalt samarbejde med De Danske Familiegårde og deres kyllingemedister.

Kyllingemedisteren er lavet af langsomtvoksende, danske velfærdskyllinger med saftigt kød fra kyllingelårene – den er perfekt krydret, så smagen sidder lige i skabet. Den indeholder kun 5% fedt – stadig uden at gå på kompromis med smagen. MUMS!

Jeg har valgt at servere kyllingemedisteren med sæsonens rodfrugter, en lækker grønkålssalat og selvfølgelig pandesovs. 

Velbekomme! 

Ingredienser

Ovnbagte rodfrugter:

  • 500 g. blandede rodfrugter (jeg har brugt rødbeder, bolsjebeder, gulerødder, pastinakker og kartofler) 
  • 1 æble 
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Frisk eller tørret timian
Kyllingemedister:
  • Smør
  • Olie 
  • 1 kyllingemedister fra De Danske Familiegårde
Grønkålssalat:
  • 100 g. fintsnittet grønkål
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • ½ citron (saft)
  • 1 spsk. flydende honning
  • ½ bolsjebede
  • ½ granatæble
  • 1 lille håndfuld valnøddekerner
Brun sovs:
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. mel
  • 2 dl. fond (svin, kalv, okse) 
  • 2-3 dl. kogevand fra medisteren
  • Evt. lidt kulør, hvis du ønsker en mere brun farve
  • Salt og peber

 

 

 
 
 
 
 
 

Fremgangsmåde

Ovnbagte rodfrugter:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og find en bagerist frem. 
  2. Skræl og skær rodfrugter i mindre stykker. 
  3. Skyl og skær æble i både.
  4. Kom rodfrugter og æble i et ovnfast fad og vend med olie, salt og peber. 
  5. Pluk timian og læg over rodfrugterne.
  6. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gennembagte og gyldne. 
Kyllingemedister:
  1. Kom rigeligt vand i en gryde og kog op.
  2. Kom medisteren i vandet og kog den i ca. 7-8 minutter, til den begynder at være fast. Lav imens grønkålssalaten.
  3. Gem kogevandet fra medisteren (beregn ca. 1,5 dl. pr. person). 
  4. Varm en pande op med smør og olie og steg medisteren gylden på begge sider i ca. 4-5 min. på hver side. Prik evt. små huller med en lille kniv i medisteren, så ikke den sprækker undervejs. 
  5. Lad medisteren hvile i ca. 5 minutter, inden den skæres i mindre portionsstykker.

Grønkålssalat:

  1. Skyl grønkål og kom i en serveringsskål.
  2. Pisk en dressing sammen af sennep, olie, citronsaft og honning og hæld den udover grønkålen. 
  3. Massér det godt ind med hænderne, til kålen falder lidt sammen. 
  4. Skræl og skær bolsjebeder i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  5. Pil granatæblekerner og drys over salaten. 
  6. Hak valnødder groft og drys over salaten. 
Brun sovs:
  1. Kom smør på den samme pande medisteren har stegt på og lad det bruse op.
  2. Tilsæt hvedemel og rør rundt – lad det riste lidt af, til det bliver lysebrunt. 
  3. Tilsæt fond lidt ad gangen, til du har en lind sovs. Tilføj evt. noget af kogevandet fra medisteren, til sovsen har den ønskede konsistens.
  4. Kom evt. lidt kulør i sovsen, til sovsen har den ønskede farve.
  5. Smag sovsen til med salt og peber.
Servér kyllingemedister fra De Danske Familiegårde med rodfrugter, grønkålssalat og brun sovs.
Velbekomme! 
 
 
 

 

 

Skriv et svar