Jordskokker - Level 1

S’mores dessert: chokolademousse, knust kiks og brændt marengs

Ingredienser

Chokolademousse

  • 175 g. chokolade
  • 1 dl. sødmælk
  • 2 dl. piskefløde
  • Et nip salt 

Marengs

  • 2 æggehvider 
  • 100 g. sukker
  • 1 tsk citronsaft

Kiks

  • Digestive kiks (en til hvert glas)

Fremgangsmåde

Chokolademousse

  1. Kom chokoladen over et vandbad i en gryde. Smelt det.
  2. Mælken varmes i en lille skål til det er lunt i mikroovnen eller i en anden gryde.
  3. Når chokoladen er smeltet, hældes mælken over chokoladen.
  4. Rør med en dejskraber til massen er blank og ensartet.
  5. Kom chokolademassen på køl, så den bliver lun.
  6. Pisk fløden til let flødeskum, og vend det forsigtigt rundt i chokolademoussen. 
  7. Når moussen er ensartet hældes den på glas.
  8. Kom film over glassene, og sæt dem på køl natten over eller 2-2,5 time.

Marengs

  1. Pisk æggehviderne lyse og luftige med citronsaften.  
  2. Hæld derefter sukkeret i lidt af gangen.
  3. Pisk i ca. 8 minutter til marengsen er blank og glossy. 

Samling af desserten

  1. Knus Digestive-kiksene og hæld dem på chokolademoussen. 
  2. Marengsen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes i små toppe oven på chokolademoussen.
  3. Brug en flamberingsbrænder til at brænde marengsen – pas på at kiksene ikke brænder!

Servér straks – Velbekomme!

Tip

  • Der skal ikke sukker i chokolademoussen, så hvis du har en ekstra sød tand, kan du bruge lys/hvid chokolade eller tilføje sukker, hvis du vælger at bruge mørk chokolade. 
  • Pynt evt. også med bær.

Skriv et svar