Påskeæg - level 3

Deluxe påskeæg med marcipan, nougat og pistacienødder

Ingredienser

  • 150 g. lys chokolade 
  • 50 g. mørk chokolade
  • 200 g. ren, rå marcipan 
  • 60 g. nougat 
  • Grøn frugtfarve
  • 1-2 spsk. flormelis 
  • Pistacienødder til pynt

Fremgangsmåde

  1. Kom lidt flormelis på silikonemåtten, så ikke marcipanen klistrer fast.
  2. Farv marcipanen grøn, eller den farve du ønsker. 
  3. Del marcipanen op i 6 klumper (eller flere, hvis du vil have mindre påskeæg).
  4. Rul klumperne ud med en kagerulle. Arbejd med en klump af gangen, så ikke marcipanen tørrer ud og revner.
  5. Rul en klump nougat i hånden og læg den på marcipanen.
  6. Fold marcipanen rundt om nougatklumpen og form marcipanen til et æg (hav med fordele varme hænder (vask hænder i varmt vand, tør dem), det hjælper marcipanen med ikke at revne). 
  7. Smelt den lyse chokolade over et vandbad.
  8. Kom æggene på en chokoladegaffel en af gangen, og hæld chokolade over ægget (over vandbadet, så den resterende chokolade ryger tilbage i skålen over vandbadet). 
  9. Bank æggene af på chokoladegaflen, så der kommer et tyndt, jævnt lag chokolade.
  10. Smelt den mørke chokolade over et vandbad og kom den på en sprøjtepose (eller i en normal frysepose). Klip et meget lille hul!
  11. Lav striber med mørk chokolade over påskeæggene.
  12. Rist evt. pistacienødder på en pande, så de smager af mere.
  13. Hak pistacienødderne fint og drys æggene.
  14. Stil æggene på køl! 
  15. Når chokoladen har sat sig, kan æggene spises. Velbekomme!

Tip

  • Temperér evt. chokoladen, så æggeskallen knækker og er sprød!

Skriv et svar