Chili sin carne med smørstegte majs, frisk tomatsalsa og guacamole
- Tid i alt: 50 minutter
- 4 personer
Ingredienser
Chili sin carne:
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 1 squash
- 1 aubergine
- 5-6 store tomater
- Madolie
- 4 tsk. stødt koriander
- 4 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. paprika
- 1/2 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. chiliflager
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 3 dl. vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 dåse kidneybønner
Ris:
- 4 dl. ris
- 8 dl. vand
- Salt
Smørstegte majs:
- 1 dåse majs
- 1 spsk. smør
- Salt og peber
Frisk tomatsalsa:
- 1/2 bakke cherrytomater
- 1/2 rødløg
- 1/4 potte persille
- 1/2 lime (saft)
- Salt og peber
Guacamole:
- 2-3 avocadoer
- 2 spsk. creme fraiche
- 1/2 rødløg
- 1/2 lime (saft)
- Salt og peber
- Evt. færdig guacamolekrydderi, hvis det lyster
Resten:
- Lidt nachos
- Limebåde til pynt
- Persille til pynt
- Ekstra creme fraiche til topping
- Revet cheddar til topping
Fremgangsmåde
Chili sin carne:
- Pil løg og hvidløg.
- Skyl og skræl gulerødder.
- Vask bladselleri, squash, aubergine og tomater.
- Blend løg, hvidløg, bladselleri og squash i en minihakker, så det bliver fint. Dette er med til at give din chili sin carne en god ‘kødsovs’-struktur, når den er færdig.
- Skær aubergine i tern og tomater i kvarte.
- Varm en gryde op med olie og steg alle krydderierne af, til de begynder at dufte.
- Tilføj alle grøntsagerne og lad dem stege, til de falder let sammen.
- Tilføj hakkede tomater, tomatpuré, vand og grøntsagsbouillon. Lad chili sin carnen simre under låg i ca. 20 minutter.
Ris:
- Skyl ris grundigt og kog dem efter pakkens anvisninger i saltet vand.
Smørstegte majs:
- Dræn majs for væde.
- Varm en pande op med smør og steg majs, til de begynder at tage farve. Pas på, de kan godt poppe ved for høj varme!
- Smag til med salt og peber.
Frisk tomatsalsa:
- Skyl og skær tomater i halve.
- Pil rødløg og skær det i små tern (gem halvdelen til guacamolen).
- Skyl og hak persille fint.
- Vend tomater, rødløg og persille sammen.
- Smag til med limesaft, salt og peber.
Guacamole:
- Skær avocado fri for sten og skræl og kom frugtkødet i en skål.
- Mos avocadoerne med en gaffel.
- Tilføj creme fraiche, resten af rødløget og limesaft. Smag til med salt, peber og evt. guacamolekrydderi.
Chili sin carne, fortsat:
- Dræn kidneybønner for væde og skyl dem under vand i en si.
- Kom bønnerne i gryden og lad dem simre med i ca. 10 minutter.
- Smag chili sin carnen til med krydderier, salt og peber. Har du lidt mørk chokolade på lager, kan du også smage chili sin carnen til med denne.
Servér chili carne med ris, nachos og alle de lækre toppings.
Velbekomme!
Velbekomme!