
Hyldeblomst med citron
Denne opskrift har jeg fået af min søde svigermor. Vi var ude ved vandet for at samle hyldeblomster, og vi havde en helt fantastisk eftermiddag, hvor vi hyggede med at lave hyldeblomstsaft. Vi hyggede så meget, at vi aftalte, at det vidst skulle være en ny tradition, vi satte i gang! <3
- Tid i alt: 30 minutter (+ tid til at plukke hyldeblomster + 2 dages trækketid)
- 2 liter
- Specielle redskaber: saftglas, evt. et saftklæde (et viskestykke kan gå an)
Ingredienser
- 30-50 skærme hyldeblomster
- 3 ØKO-citroner
- 1,5 liter kogende vand
- 1 kg. sukker
- 1 pose citronsyre (ca. 32 g.)
- Evt. lidt atamon til saftglassene
Fremgangsmåde
- Pluk hyldeblomster (væk fra trafikken, så ikke der kommer bilos med i din saft. Tjek også, om hyldeblomsterne har bladlus. Man kan tydeligt se det under skærmene, hvis de har. Undgå disse).
- Klip stilkene af hyldeblomsterne og ryst dem fri for de værste dyr og skidt, der sidder på. Skyl ikke blomsterne, da alt den gode smag vil forsvinde.
- Skyl citroner og skær i skiver.
- Kom citronskiver og hyldeblomstskærme i en stor skål sammen med sukker og citronsyre.
- Kog vand i en elkedel og hæld det over hyldeblomsterne.
- Rør godt rundt, indtil sukkeret er opløst.
- Lad saften trække på køl i 2 dage under låg. Rør i saften et par gange undervejs.
- Si hyldeblomsterne og citronerne fra saften. Si saften gennem et saftklæde eller et viskestykke.
- Skold dine saftglas med kogende vand. Hæld lidt atamon i, så saften holder sig længere.
- Hæld saften på saftglassene og lad dem stå på køl, til de skal drikkes.
- Nyd saft blandet med vand og isterninger.
- Velbekomme!